9 Martie – ziua în care COVID-ul a fost învins

Astăzi este prima zi fără mască. Fără certificat verde. Fără restricții impuse. Azi este prima zi de libertate, după 2 ani de reguli – unele utile, altele nu, unele aberante, altele nu.

Ce am învățat în acești 2 ani de pandemie? Că evoluția ne mai poate oferi și surprize. Că libertatea este lucrul cel mai de preț. Poate unii au sesizat aspectul ăsta, poate nu. Că medicina mai și greșește. Că mulți oameni au o imaginație foarte bogată. Din păcate, această imaginație bogată nu este susținută și de un background intelectual, sau măcar de un simț al ridicolului cât de cât dezvoltat. Că proverbul “prostul, dacă nu e și fudul, nu e prost destul” este cât de poate de adevărat și de actual. Că mass-media, mai exact spus puterea de manipulare a mass-mediei – este mult mai periculoasă decât credeam. Mai ales când îi afectează pe cei de mai slabi cu duhul. Că unii oameni profită de orice tragedie pentru folosul lor personal.

Mie, personal, cel mai mult mi-a plăcut Ministerul Sănătății care ne-a oferit informații dintre cele mai pertinente, logice și clare:

Masca protejează. Masca nu protejează. Spirtul nu e bun pentru dezinfectare. Spirtul e bun pentru dezinfectare. Spirtul trebuie să aibă peste 70% alcool. Spirtul nu trebuie să aibă peste 70% alcool. Masca textilă nu protejează. Masca textilă protejează. Antibioticele sunt bune. Antibioticele nu sunt bune. Se transmite prin alimente. Nu se transmite prin alimente. Și multe altele.

Cert este că atunci când două animale nepotrivite se întâlnesc într-un moment și într-un loc nepotrivit, acesta fapt poate duce la decimarea serioasă a populației planetei.

Dar știți ce mă întristează cel mai tare? Că cei care au putere de decizie nu au învățat nimic din asta. Și dacă Doamne-ferește vom avea parte de o nouă pandemie în viitor – nu trebuie să treacă 100 de ani, nu se știe niciodată când un șarpe se va pupa cu un șobolan, sau liliac, ce era – nu vom fi în stare să evităm greșelile făcute.

Spitalele vor fi tot nepregătite, cei de sus vor fi în primul rând interesați de propria lor persoană, etc etc. Dacă nu credeți, observați cum în fiecare an suntem luați prin surprindere de zăpada care cade – culmea! – iarna.

Acestea fiind spuse, vă urez o viață post-pandemie fericită!

Să ne citim cu bine!

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.