Gânduri de final de an

Chiar dacă este abia jumătatea lunii decembrie, am găsit un scurt răgaz pentru acest mic articol, nu din nevoia de a da vreo explicație cuiva, cât mai mult din nevoia de a defula cumva… virtual. Scrisul, bun, rău, excelent sau oribil, deprimant sau optimist a fost, alături de fotografie, catharsis-ul meu… Așadar, să purcedem.

Ultimul articol a fost de pe vremea când timpul liber nu era un lux, nici măcar o necesitate. Era ceva de care mă bucuram, mai mult sau mai puțin, în fiecare zi. Dar, pare-se, timpul liber este invers proporțional cu responsabilitățile… așa ajuns-am să mă bucur de orice minut petrecut în sânul familiei. Minute din ce în ce mai rare.

Pentru mine a fost un an greu, cu multe schimbări, cu multe necunoscute. Și, ca orice flegmatic care se respectă, necunoscutele astea m-au stors de puteri în așa fel încât, la un moment dat, am simțit că clachez. Dar, surprinzător pentru mine, am reușit să trec mai departe. Aceasta a fost marea realizare… Depășirea zonei de confort.

Șocul acela când noutatea și necunoscutul te lovesc cu toată puterea în moalele capului a trecut. Lucrurile intră, într-o oarecare măsură, pe făgașul normal. Ceea ce m-a determinat să scriu acest articol, și din dorința de defulare dar și din nevoia de a “resuscita” oarecum blogul, peste care s-a așezat praful virtual. Spre deosebire de camera foto peste care s-a așezat praful material.

Ce mi-am dat seama în aceste câteva luni? Că timpul este în același timp și cel mai bun prieten și cel mai mare dușman. Îți dai seama de cât de prețios este după ce s-a dus! La fel e și cu oamenii. Trist este că nu ne învățăm minte niciodată! Exact cum spunea Lucian Blaga: “Suferințele noastre își pun pecetea pe bucuriile noastre, dar nu şi invers. De aici subtonul de melancolie al întregii noastre vieți.”

Acum să revenim la lucruri mai optimiste. Ce v-aș putea dori, așa, intermediar, până la tradiționalul “Cărciun Fericit”? Ei bine, vă urez o pomană a porcului ușoară, fără Colebil și multă multă liniște sufletească!

Distribuie cu încredere și celorlalți:

2 Comments

Add a Comment
 1. Nici curcan? American style? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.