Ne vaccinăm sau nu anti COVID?

După împărțirea opiniilor în ceea ce privește existența sau non-existența COVID urmează împărțirea opiniilor în ceea ce privește vaccinarea anti COVID. Dacă Shakespeare ar fi trăit în zilele noastre, Hamlet ar fi zis: “A te vaccina sau a nu te vaccina, aceasta-i întrebarea”!

Zilele trecute Mister President  anunța cu surle și tobe că la sfârșitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie va ajunge și la noi în țară celebrul vaccin anti-COVID dezvoltat de Pfizer. Totul OK, numai că lumea pare nemulțumită că la populația generală va ajunge în ultima fază. În primele etape va ajunge la apărare, sănătate, poate și la educație, apoi categoriile vulnerabile și după aceea la restul lumii.

Și o parte din acest “restul lumii” se supără că sunt lăsați pe ultimul loc. În condițiile în care există un sondaj care arată că Românii sunt printre cei mai reticenți din lume față de un vaccin împotriva Covid. Doar 57% s-ar vaccina. De ce te-ar deranja că nu ajunge vaccinul la tine dacă nici nu prea ai vrea să-l faci?

Asta-mi demonstrează încă o dată cât de adevărată e vorba:

Românul este acel om care, dacă dai o petrecere, se supără că nu-l inviți iar dacă-l inviți, nu vine.

Revenim la titlul articolului, eu nu am nimic împotrivă să mă vaccinez. Poate îmi e un pic de teamă că vor exista efecte secundare pe termen lung, că deh, m-am uitat și eu la Teoria Conspirației, și m-am holbat și la Omul care se holba la capre. Dar teama de efectele secundare nu este la fel de mare ca teama de spitalele de la noi unde, în cel mai bun caz, intri sănătos și ieși cu sacul de bacterii sau, mai rău, ieși tu într-un sac!

Așa că eu, dacă am posibilitatea, mă voi vaccina. Dar parcă văd că noi ăștia din învățământ suntem atât de norocoși că atunci când ne va veni rândul se va termina vaccinul.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

2 Comments

Add a Comment
 1. Daca trebuie, da, daca nu… pai nu 🙂

  1. Dacă-i musai, cu plăcere, nu? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.