Am observat că de la o vreme nu mai scriu cum scriam, nici calitativ nici cantitativ. Nici măcar nu mai nimeresc tastele fără să mă uit. Abia ce învățasem acum câțiva ani să folosesc și degetele mici la scrierea pe tastatură că am și uitat.
Și nici nu ideile nu mai stau cum stăteau. Vine ideea, stă oleacă, dă din aripi și pleacă. Și eu rămân cu pagina goală. Măr rog, cu ecranul gol.
Aducându-mi aminte că scrisul e o formă de gimnastică mintală, de antrenare a creierului mi-am propus solemn începând cu articolul de față, să scriu câte un articol pe zi. Bun, rău, nu contează. Că-l veți citi sau nu, iar nu prea contează.

Că tot vorbim de antrenamentul creierului și dacă tot ai ajuns cu cititul până aici, uite niște exerciții pentru creier:
- Rezolvă un puzzle. S-a demonstrat că acest lucru dezvoltă abilitățile cognitive. Eu am unul 3D, de 1000 de piese, de vreo 4 ani, în cutie. Nu m-am atins de el. Poate în curând.
- Joacă-te cu cărțile de joc. Fie că e solitaire, șeptică, poker sau, jocul copilăriei, macaua, sunt studii care au arătat că chiar și un joc de cărți stimulează unele arii ale creierului. Nu mai știu care că nu m-a interesat.
- Dezvoltă-ți vocabularul. Găsește un cuvânt nou pe care să încerci să-l folosești de mai multe ori pe zi. Eu l-am găsit pe cel de azi: bâzdoacă. Mă rog, e regionalism da’ e amuzant.
- Dezvoltă-ți noi abilități. Studiile au arătat că dezvoltarea unei noi abilități îmbunătățește funcțiile memoriei, mai ales la persoanele în vârstă. Eu, de exemplu, în lunile de lockdown am început să învăț TAICHI. Nu mă ajută cu nimic, dar mă simțeam bine.
- Ascultă muzică!
- Dansează!
- Desenează!
- Citește-mi blogul!