Un altfel de colț de rai

Oamenii visează la un colț de rai, o căsuță mică într- un paradis verde, iarbă, umbră, balansoar, liniște, ca-n vorba aia “un loc liniștit, un loc cu verdeață”; nu neapărat în sensul ăla pe care-l zice preotul cu diverse ocazii, ci în sensul de loc de relaxare. Eventual un grătar cu prietenii la umbra unui foișor, cu o muzică discretă și un vinișor de calitate… Ce mai, visul oricărui locuitor de cutie cu 4 pereți (adică bloc).

Eu chiar am toate astea și nu mă mai tentează, așadar și prin urmare zi de zi eu visez la un altfel de colț de rai: o căsuță mică, în oraș. Și nu în orice oraș ci chiar în Râmnicu Sărat. Că aici am crescut și e aproape și e locul unde lucrez, și de locul unde m-am mutat de curând. Vedeți, nu-s așa pretențios. Puteam să vreau la Brașov sau în cine știe ce oraș mare și tare… dar nu… eu vreau o casă aproape de… casă.

De ce un altfel de colț de rai?

Casa asta la care visez eu o vreau plină de… tehnologie. O cameră să fie cu un aparat din ăla multifuncțional de fitness și niște gantere aruncate pe ici pe colo, că nu-mi place să merg la sală, o cameră să fie izolată fonic, în care să pun toate aparatele mele vintage (casetofoane, pick-up-uri, radiouri, gramofoane și poate și un magnetofon că din ăla nu am avut niciodată) și mansarda să fie loc de lectură și cinematograf.

Pereții i-aș izola repede repede cu panouri sandwitch termoizolante că au rol și de protecție fonică. Și eu în casa aia vreau liniște! Liniște să pot face gălăgie. Liniște să pot da eu muzica încet sau tare, cum îmi place mie, fără să deranjez vecinii și fără ca ei să mă deranjeze pe mine. Un Sinatra pe vinil se ascultă în surdină, într-o stare de contemplare…. de meditație, pentru ca apoi să pui un CD cu Best of the Beast de la Iron Maiden… un fel de dușuri scoțiene în materie de muzică.

Mansarda vreau să o transform în colț de lectură. Că asta-mi place la casă, că pot transforma destul de ușor podul casei în mansardă. Chiar îmi imaginez acolo o bibliotecă rotativă (chiar există așa ceva, m-am interesat) în care să-mi pun toate cărțile, un fotoliu (tot rotativ, vedeți imediat de ce) și o lampă discretă. Mai pun acolo două ferestre de mansardă, una cu fața la apus și una cu fața la răsărit, să am lumină naturală tot timpul când citesc. În partea opusă vreau un TV din ăla mare cu ecran curbat. Când mă plictisesc de citit rotesc fotoliul și hopa! Am ajuns la cinema. De asta vreau fotoliu rotativ. Există și din ăsta, m-am interesat!

Curtea habar n-am cum o să fie. Am auzit că un gard înalt din șipcă metalică quartz (nu prea știu cum arată dar sună bine) ar împiedica pe cei mai curioși să-și vâre nasul lor curios printre șipcile din gard.

Aș face chestia asta! Mai trebuie să găsesc casa și banii să o cumpăr că restul e rezolvat. Unde altundeva ai putea găsi materiale de construcții în Râmnicu Sărat ieftine și fără prea mari bătăi de cap, decât la vindem-ieftin? Că doar și ei sunt in Râmnic. Și la cât de “mare” este orașul acesta, am putea spune chiar că suntem vecini 🙂

Dar știu că nu prea am șanse să fac așa ceva în viitorul apropiat. Nici în cel îndepărtat. Cu toate astea, o să caut un magnetofon second hand pe uneva… cine știe?

Articol scris pentru concursul Spring Super Blog 2020.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 11 martie 2020 — 8:11 pm

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.