Puterea produselor promoționale

Scenariul apocaliptic…

Puneți-vă imaginația la încercare:
E seară. Cerul e roșiatic, cu nori grei, plumburii. În norii aceia, dacă te uiți mai bine, îl vezi pe Bacovia zâmbind. Dintr-odată un fulger. Tună! Iar Fulger! Iar Tună! Un avion zboară la joasă înălțime făcând un zgomot infernal. În zare se zăresc niște clădiri din care iese fum, semn că acolo s-a întâmplat ceva nașpa! Sau nasol! Cam aiurea, nu?

Se întunecă din ce în ce mai tare…. Vine ploaia! Oamenii, bezmetici, aleargă îngroziți care încotro. Se lovesc între Poc! Poc! În toată această nebunie, oamenii își deschid umbrelele. Unele se rup, pe altele le ia vântul, doar o pare rezistă. Ei bine, ăia reușesc să ajungă primii la adăpost și să supraviețuiască. Strâng umbrelele, le scutură, le pun la uscat. Umbrella saves the day. Umbrela a fost eroul zilei. Sau eroina zilei.

… și realitatea

Mi-a venit ideea asta găsind prin șifonier o umbrelă primită cadou de la o anumită companie de la care am cumpărat cu mult timp în urmă anumite produse. Cu mult timp în urma însemnând acum mai bine de zece ani. Și umbrela încă rezistă. În vreme ce pixul primit zilele trecute la o comandă de la o firmă care vinde ceva online (nu dau nume că nu vreau!) a rezistat…. 3 zile. Și arăta bine! N-am mai primit umbrele cadou, aia a fost singura. Și încă o păstrez, chiar dacă între timp m-am lăsat de fumat. 😉

Mi s-a pus pata pe produsele promoționale de 2 bani. Alea făcute la mișto. În bătaie de joc. Doar.. să fie ceva. Dar cei ce oferă astfel de produse scapă din vedere un detaliu insignifiant, dar de o importanță majoră: noi nu (mai) suntem naivi. Că majoritatea firmelor, fie mici, fie mari, fie minuscule sau uriașe urmăresc în primul rând atragerea clienților. Putem să înșirăm zeci de motive pentru care se folosesc produsele promoționale, însă scopul e unul singur: profitul lor. Înainte cu un pixuleț și o brichetuță se rezolva problema (wow, un pix de la Y, o să-l păstrez) dar acum astea sunt așa de ieftine și de banale încât fac mai mult rău decât bine. E valabil și pentru corporații și angajații lor. Pentru toți care oferă produse promoționale. Când eram și eu un pui de corporatrist am primit atâtea agende (e adevărat că erau personalizate cu sigla firmei) cu o hârtie atât de galbenă de mi-era rușine să le folosesc….

Mi-aș dori să văd din ce în ce mai multe firme că oferă și altceva pentru fidelizarea clienților. Ceva de calitate. Ceva inedit. Că tot vorbeam de agende și notesuri, acum există caiete de notițe cu hârtie biodegradabilă, rezistentă la apă, husă de iută și bumbac sau de bambus, mă rog, deja intru în detalii. Uite:

N-arată mai bine? Nu e.. altceva? Și acela de pe notes e pix de bambus. Că tot veni vorba de pixuri… mie chiar îmi plac alea eco-friendly, din bambus, sau cele din hârtie reciclată. Cu siguranță oamenii le vor aprecia mai mult . De exemplu acesta:

Mi-ar fi de mare ajutor la școală. Cu o culoare pun note, cu alta închei medii. Cine o să-mi ofere unul din ăsta o să aibă de câștigat. Aici am ajuns la un alt punct sensibil în alegerea produselor promoționale și anume utilitatea lor practică. Dar deja o dăm în altele, că începusem cu un scenariu apocaliptic în care îmi lăudam umbrela și uite unde am ajuns! Iar la note, la medii…

Articolul participă la concursul de blogging creativ Spring SuperBlog 2020

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 20 martie 2020 — 9:02 pm

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.