Mă mai întorc la tine iar și iar…

… mare albastră?

Trebuie să recunosc că provocarea Concursului SuperBlog m-a pus în dilemă, mai mult de ordin moral. Cum aș putea să scriu despre vacanța pe litoralul românesc în toiul pandemiei de COVID-19? Adică țara arde și baba… visează la vacanțe pe litoral. Oare ne imaginăm acum că oamenii își fac rezervări pentru un sejur la mare când sezonul estival din 2020 este în mare parte compromis? Poate or fi unii care ar risca, dar majoritatea nu cred că s-ar încumeta.

Totuși, mă întreb acum cum ar arăta o vacanță la mare pe litoral în condițiile actuale. Pentru că indiferent care va fi deznodământul, viața își va continua drumul; cu bune, cu rele. Ne vom adapta. Ne vom schimba stilul de viață. Nu e imposibil și nu vom face din asta o tragedie. Vă mai aduceți aminte cum făceau oamenii baie în mare pe vremuri? Citeam un articol în care se spunea că acum mulți ani (nu mai știu perioada exactă) doamnele intrau într-un fel de cort special făcut, dar fără fund (cortul era fără fund!) … și se bălăceau acolo în ăia 3-4 metri pătrați. Sau făceau plajă în niște corturi așezate de jur împrejurul persoanei, pentru a fi ferită de ochii indiscreților. Deci soluții există. Cum puteau ei, vom putea și noi. Dar nu va fi nevoie de așa ceva, sper eu.

Nu aș putea scrie cum va fi dacă nu știu cum va fi. Probabil o să fie bine. Vom merge la mare, ne vom distra, vom face poze, vom povesti… totul ține de capacitatea nostră de a ne adapta și de a ne conforma unor reguli cu care nu eram obișnuiți până acum.

Marile companii hoteliere vor trebui să revizuiască strategiile. Care vor ști cum să se adapteze vor avea numai de câștigat. Căci, recunoaștem sau nu, nimic nu va mai fi la fel. Vor trebui în primul rând să pună accentul pe igienă, pe securitatea clienților, apoi ar trebui o strategie flexibilă în ceea ce privește rezervările, să prevadă și cazurile de forță majoră. În cazul în care nu se poate ajunge din motive întemeiate oamenii să primească avansul înapoi. Unii fac asta și acum, dar e la latitudinea managementului dacă dau banii înapoi sau nu. Și aș căuta servicii care accepta plata online sau cu cardul căci după evenimentele astea vom fi mult mai atenți în ceea ce privește numerarul.

Marea, în toată splendoarea ei, la 6 dimineața.

Dacă aș hotărî să merg la mare totuși, aș lua toate ofertele de cazare litoral la rând până aș găsi-o pe cea mai flexibilă, care să țină cont și de situațiile neașteptate apărute. Aș face-o în grup restrâns, cu familia și nu m-aș duce în zonele aglomerate. Fiindcă mi-a plăcut mult la Eforie Sud aș căuta tot oferte de cazare Eforie Sud, din două motive: sunt mai ieftine și e mai liniște. Plaje mai liniștite, aspect mai sălbatic. Dacă poți trece peste faptul că sunt un pic mai neîngrijite, totul este ok.

Am urât dintotdeauna locurile aglomerate, așa că pentru mine nu va fi nicio problemă să stau departe de oameni. Are și introversiunea avantajele ei câteodată 🙂

Acum, că mi-am terminat cuvintele, vă las în compania imaginilor de la Eforie Sud. Nu că alte stațiuni n-ar fi ok, dar fiecare cu preferințele lor.

Un răsărit pe plajele din Eforie Sud.
Plajele din Eforie Sud au un aspect mai sălbatic, mai neîngrijit, și te poți bucura de liniște.
Pe faleză prin pădure 🙂 Cam așa te simți uneori când cutreieri plajele din Eforie Sud, e o senzație interesantă, inedită.
Te poți relaxa la o terasă liniștită, seara târziu, admirând marea și valurile înspumate.
Poți înota în voie fără să dai peste unul sau peste altul. Plajele sunt un pic mai înguste, dar te poți avânta mult mai mult în larg.

Cam asta a fost, dragi cititori; sperăm să ne vedem (sau citim) cu bine la vară, de la mare!

Articolul participă la concursul Spring SuperBlog 2020

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 27 martie 2020 — 7:45 pm

2 Comments

Add a Comment
 1. Va fi pustiu mult timp de acum incolo…pe orice plaja, in orice tara! Nimic nu va mai fi la fel cand se termina nebunia asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.