E doar o gripă…

Nu ți-e teamă, nu-i așa? O simplă gripă. Un virus scăpat din laborator. O fi. Poate să fie și doar o răceală. Poate să fie rata de mortalitate și 0.1 la sută. Nu te omoară COVID-19, te omoară sistemul. Bacteriile care sunt peste tot, în majoritatea spitalelor. Ce, nu vă e frică de o bacterie, nu? Amintiți-vă de Colectiv și de câți ar mai putea fi azi în viață dacă nu erau nenorocitele alea de bacterii… În spitalele noastre ai toate șansele să te duci sănătos și să te întorci bolnav, sau mai rău, cu picioarele înainte.

Dacă nu te omoară bacteriile, te omoară sistemul sanitar. Am tot respectul pentru doctorii și asistenții care își fac treaba dar am o scârbă cât China față de acei doctori care se cred mai presus de orice și cred că au dreptul la orice. Inclusiv să-ți ceară și ultimul bănuț pentru un serviciu pe care sunt obligați să-l facă.

Dacă nu te omoară nici doctorii, te omoară politica. Pentru unii ajunși în poziții de decizie, COVID-19 e o sursă de venit pentru care pot călca – la propriu, din păcate – pe cadavre. Aici o să detaliez în alt articol.

Dacă nici asta nu te sperie gândește-te la majoritatea celor care nu respectă nici cele mai elementare norme de igienă… cine sunt? Cum ar fi să stai 15 zile într-un salon plin cu din ăștia. Ați citit știrile cu ăia care scuipau asistentele sau făceau scandal că nu au țigări și înjurau ca la ușa cortului? Eu n-aș rezista să stau în aceeași încăpere cu așa animale. Și masca aceea să știi că nu te protejează și de mirosul emanat de ăia certați cu săpunul. Amintește-ți cum miros autobuzele alea aglomerate vara, dar mult mai rău.

Am tot respectul pentru personalul din spitale care în zilele acestea se luptă nu doar cu un virus, ci cu un sistem corupt până în măduva oaselor.

De acolo de sus, de la pupitru, totul este bine, situația este sub control. Aici, jos, sunt oameni inconștienți, provocatori, pupincuriști politici care văd din asta o oportunitate, iar asistenții în spitale plâng să sunt folosiți ca și “carne de tun”. Nu au aparate, materiale, suport logistic…

Foto: Guliver/Gettyimages

În condițiile astea, ți se pare normal să tratezi situația cu indiferență? Da, știu, te tratezi acasă, te vindeci singur, ești viteaz. Ești sigur?

Distribuie cu încredere și celorlalți:

3 Comments

Add a Comment
 1. E doar o gripa si mor batranii de la ea. Ouh… 27 de ani 🙂

  1. Trece cu paracetamol 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.