Cum să faci super fotografii primăvara.

De obicei, prin martie, apare timidă, întâi afară, apoi pe ecranul laptopului, primăvara. Zic de obicei pentru că au fost și ani în care în martie eram în plină iarnă:

Acum este momentul pentru gluma aceea veche și desuetă:
– Bă, e primăvară afară!
– Dă-mi link să văd!

Gata, am făcut-o. Tot acum este și momentul în care majoritatea dintre noi ne ridicăm de la laptop, lăsăm cu părere de rău în urmă scaunul în care am hibernat o iarnă întreagă și ieșim afară, la pozat, să nu rămânem în urmă cu pozele pe Facebook și pe Instagram. Ăștia cu scaune normale ies mai repede! Cei care au scaune gaming vor ieși mult mai târziu, pentru că toată lumea știe ce confortabil este un astfel e scaun și ce greu de desprinzi de el.

Să ieși la fotografiat când natura se trezește la viață este cea mai bună metodă de relaxare. Este de două ori cea mai bună: În primul rând te încarci cu energii pozitive din natură, iar în al doilea rând îți etalezi talentele de fotograf, fotografiind tot ce se poate fotografia. Fotografii pe care le poți uploada pe rețelele sociale să crească self-esteam-ul de la like-uri și inimioare. Dar trebuie să știi un picuț din arta fotografiei. Măcar să nu te faci de râs.

Hai așadar să vedem cum să facem super poze primăvara, să moară follow-erii de supărare și de invidie.

Prima condiție este să ai… o cameră foto. Cea mai bună cameră cu care poți să faci poze este aia pe care o ai. Fie că e de la telefon, fie că e săpunieră (adică alea compacte) fie că ai DSLR sau, de ce nu, SLR. Cunoscutul fotograf Ken Rockwell avea un articol “Is not about your camera” (Nu contează camera) în care explica cum poți face super poze cu aproape orice cameră. Sfat: Dacă te folosești de camera de la telefon o să ai nevoie și de niște accesorii smartphone. Un selfie stick, un acumulator extern, că nu vrei să rămâi fără baterie la telefon fix când se așează albina pe floare să culeagă polen.

A doua condiție este… să ieși din casă. Nu neapărat la zeci de kilometri… doar să ieși. O floare, o gâză, o baltă în care se reflectă o clădire, niște picături de rouă pe frunze… astea le poți găsi și în grădinița în fața blocului.

După ce ai ieșit din casă și ți-ai pregătit echipamentul foto va trebui să pornești în căutarea …. subiectului. Că fotografia fără subiect este ca berea fără alcool. Adică îi lipsește esențialul. Subiectul poate fi orice, de la furnică la elefant, dar mă îndoiesc că vei găsi elefanți de pozat. Ideal ar fi ca subiectul să exprime ceva. Să “spună” ceva. Și să se diferențieze de fundal. Dacă fotografiezi o floare și în fundal apare, să zicem, un gândăcel urât ai stricat toată poza.

Mai e o chestie cu încadrarea. Sunt sute de articole pe tema asta, eu doar expun esențialul esențialului. Ochii se plimbă pe imagine se sus în jos de la stânga la dreapta. Nu putem plasa subiectul așa oriunde. Nu-l punem în mijlocul fotografiei, că strică tot aspectul. Dar nici la extremități. Trebuie să-i dăm spațiu. De exemplu, un gândăcel în partea din dreapta a fotografiei care merge tot spre treapta ai impresia să vrea să fugă din poză.

Dar cel mai important lucru, că tot începurăm să vorbim de relaxare, este să te simți bine. Ai putea, de exemplu, să iei și niște Boxe Spacer portabile cu bluetooth la tine și când te plictisești de pozat, pui o muzică în surdină, la umbra unul pom bătrân, și privești în zare.

Dragi cetitori, eu mă opresc aici, că-mi vine să iau acum rucsacul și să plec la plimbare… dar momentan e epidemie de coronavirus asa că stau acasă.

Articol scris pentru concursul Spring SuperBlog 2020

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 16 martie 2020 — 8:56 pm

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.