Anul acesta se poarta negru. C-așa vreau eu!

În articolul acesta vei găsi sfaturi despre cum sa aranjezi bucătăria în așa fel încât să lași musafirii cu gura căscată. Vor fi atât de impresionați de bucătăria voastră încât poți să le gătești orice! Nu le pasă!

Urmează așadar o colecție de sfaturi de la experți, adică de la mine. Am o experiență de zero ani în domeniul “dizainului” imobiliar cu un activ de zero apartamente “dizăinuite” (adică decorate 🙂 ) așa ca îmi permit sa dau cu părerea despre cum ar trebui sa arate camera aia care să îți lase invitații cu gura căscată.

Lăsând gluma la o parte, am o idee despre cum sa amenajezi bucătăria să-i faci pe musafiri sa exclame “Wow, ce minunăție e în camera asta”. Momentan am o camera în care invitații exclamă “Wow, ce dezastru în camera asta”. Dar pe asta o țin închisă 🙂

Să revenim la oile noastre. Sau, mai bine zis, la bucătăriile noastre.

Orice modificări ai aduce bucătăriei tale, va arăta ca o …. bucătărie. Și cu mobila aia de 10.000 de lei tot bucătărie e. O bucătărie mai scumpă, cu bun gust sau nu (depinde de proprietar), dar tot bucătărie. Eu as face o bucătărie pe negru. Așa, sa fie în contrast restul apartamentului, că living-ul îl vreau alb cu mobilă albă. Și când intră invitatul din living în bucătărie , că-l bagi și în bucătărie, doar nu ești nepoliticos… El sa exprime. “Wow, ce interesant… ” Și să rămână cu gura căscată!

O să zici că e prea întuneric. Totul negru? O să crezi că o să arate ca o biserică, deși biserica nu e neagră. În afară de Biserica Neagră, dar aia e altă poveste. Că nici măcar biserica neagră nu e neagră; e așa de la fumul unui incendiu.

Sau o sa zici ca e prea monoton. Ei bine, nu e! Așadar, fii atent! E o chichiță aici. O chicițică mică. Nu poți să ai o cameră albă și una neagră că nu ești la Alba-Neagra. Pentru a scăpa de senzația de monotonie trebuie o pată de culoare. Că sa faci o pata de culoare, iei o cutie de vopsea și o trântești în mijlocul gresiei. Apoi o ștergi, că nu asta e pata de culoare la care mă gândeam . Eu mă gândeam la chiuveta de bucătărie. Că nu pot fi toate componentele bucătăriei negre, e prea de tot. Dar nici chiuveta nu trebuie sa fie din aia albă sau de inox, de găsești pe toate drumurile . Aia de o găsești pe toate drumurile o iei, dacă vrei matale și o pui într-o magazie, o încui și o uiți acolo.

Nici alb. Nici negru. O chiuvetă bucătărie ca în imaginea de mai sus ar merge de minune.

Pardon, ca în imaginea de mai jos. Dacă-i contrast, contrast sa fie!

Dar stai! Cu o bucătărie pe negru și doar o chiuveta mai deschisă la culoare avem alta problema. Lipsa simetriei. Cei mai perfecționiști vor observa ceva în neregulă și vor fi stresați. Și nu vrei să se streseze invitații…

Mai avem nevoie de o pata de culoare care să echilibreze cadrul. De obicei chiuveta e în partea opusa aragazului, iar aragazul în partea opusa chiuvetei. Logic, nu? Așa că, ce-ar fi să “aruncăm” în partea opusa chiuvetei o plita Franke fix ca în imaginea de mai jos?

Am rezolvat și simetria aia buclucașă, nu-i așa?

Acestea fiind spuse, vă urez pofta buna. Sau, mai bine zis, imaginație plăcută!

*Articolul participă la concursul Spring Super Blog 2020.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 7 martie 2020 — 6:57 am

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.