De ce nu vom scăpa de hârtii în învățământ?

Pentru că în comisia aceea de tăiat hârtii s-a strecurat un intrus. Domnul Iosifescu, directorul ARACIP, cel care spunea într-o postare pe Facebook că nu ARACIP-ul cere multe hârtii, ei doar verifică ce cere legea educației. Am o bănuială că dumnealui va ține cu dinții de unele hârtii inutile (cum ar fi chestionarele aplicate beneficiarilor sau multitudinea de proceduri operaționale) pentru că așa ar dispare… obiectul muncii lor.

Și ca fapt divers, comisia nu e o idee nouă. Nu s-a trezit Anisie dis de dimineață în fotoliul ei de minstră cu o idee genială. Începuturile le găsim pe vremea lui Cioloș. Atunci când a dispărut taxa de timbru, copiile legalizate, cazierul judiciar, etc.

În învățământ, toate vechi și nouă toate. De exemplu, la CEAC se cere caiet cu hotărâri, caiet cu procese verbale, registru. Mai inutil decât caietul cu hotărâri sunt registrele pe care trebuie să le aibă fiecare comisie. Ca și condica de prezență în care TREBUIE scrise lecțiile din ziua respectivă care se regăsesc și în planificare. Care planificări ar fi putut fi predate în format electronic dacă s-ar fi vrut dar de ce să ne complicăm?

Tind să cred că multitudinea asta de hârtii a apărut din paranoia miniștrilor și inspectorilor care cred că noi nu ne facem treaba și au nevoie de cât mai multe dovezi. Dacă au ajuns să ne ceară și fotografii atașate la procesele verbale… Mai au puțin și ne cer să atașăm CD cu activitatea filmată. Poate în viitor ne vor cere să atașăm la fiecare proces verbal și un martor care să confirme ceea ce scrie acolo.

De aceea am o vagă bănuială că comisia de tăiat hârtii se va transforma în comisia de tăiat frunze… la cățelandri. Sper să mă înșel și să nu am dreptate, dar ce să fac? Așa sunt eu, mai pesimist. Momentan sunt în faza în care centralizează propunerile…. vedem ce-o mai fi. Pe 20 decembrie vor elabora raportul de propuneri.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 4 iulie 2021 — 10:10 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.