Povești pentru adulți: Hansel și Gretel în varianta modernă

A fost odată ca niciodată că dacă n-ar fi n-ai avea pe blog ce citi, a fost un băiețel și o fetiță. Pe băiețel în chema Daniel și era cel mititel iar fata se numea Geta ea fiind cocheta.

Cei doi micuți locuiau cu tatăl lor într-un bloc la marginea orașului. Tatăl, om simplu și muncitor, rămăsese fără soție de la nașterea lui Daniel și se recăsătorise de curând cu o fostă asistentă TV, trecută de prima tinerețe (și pare-se și de a doua) care se purta foarte rău cu copiii omului pentru că din cauza lor nu mai avea bani de shopping.

Copiii erau cuminți; când nu erau la școală stăteau toată ziua pe tabletă și se jucau încercând să nu o deranjeze, căci tatăl era la serviciu toată ziua. Dar cum cucoana era nespus de lacomă, nu-i suporta nici măcar prin preajmă. Așa că puse la cale o răpire ca-n filme.

Vorbi cu fostul ei bodyguard, actualmente șomer, fiind concediat după ce a confundat un preot care intra în biserică cu un hoț și l-a bătut bine.

Daniel tocmai se chinuia să desfacă un colet pe care-l comandase online când veni Gogu bodyguardul, îi înșfăcă și-i aruncă în duba lui cu numere de Bulgaria.
– Ajutoooor! Striga Daniel.
– Ajutoooor! Striga și Getuța.
Bodyguardul gonea pe drumul din pădure până ajunse la un luminiș.
— Până aici v-a fost, porcușorilor! Vă las aici!

Apoi, creierul lui gol începu să dea semne de viață și-și dădu seama că dacă copiii ar lua-o pe drum înapoi ar ajunge fix… acasă, deci el nu ar mai fi luat niciun ban pentru munca depusă. Așa că îi legă la ochi și porni cu ei prin pădure. Daniel scosese jucăria aceea pe care o comandase de pe internet și o ținea strâns în mână. Din nefericire, el se lovea de toți copacii pe care-i întâlnea. Răpitorul se bucura când vedea ce neîndemânatic este, doar Getuța îl certa:
— Dănuț nu te mai lovi, o să te rănești…
Dar el, deși făcuse și câteva cucuie părea că nu se descurcă deloc legat la ochi, parcă intenționat se love a de toți copacii pentru a-l încetini pe răpitor.

Au ajuns la marginea unei râpe. Deja se înserase. Gogu îi aruncă în râpă și fugi la mașină. Copiii, săracii,s-au rostogolit un pic și s-au oprit în trunchiul unui fag bătrân.

Între timp…
Tatăl copiilor îi căuta disperat din curtea din fața blocului.
Daniel , Getuța! Unde sunteți copii?
– Vecine, a venit unu urât și tatuat cu o dubă și i-a furat, desluși misterul “camera de supraveghere a zonei”, o femeie la vreo 70 de ani de la parterul blocului vecin, al cărei singur scop în viață era să știe tot ce se întâmplă în zonă. Cred că era Gogu, fostul bodyguard al neveste-tii!
Tatăl copiilor și-a dat seama cine e vinovata și a sunat imediat la poliție.
— Alo, poliția? Soția a vorbit cu cineva să-mi răpească copiii. Veniți repede vă rog.
Soția, care asculta la ușă, a intrat și a început să țipe la el. Așa i-a găsit poliția, certându-se.
— Vedeți, domnul agent, ea este soția mea, ea mi-a răpit copilașii, am și martori!
— Minte domnilor, uitați-vă la el, pe cine credeți, pe el sau pe mine? El n-are minte, vrea să sape de mine și a inventat povestea asta…
— Domnilor, sunteți profesioniști, vă rog, ajutați-mă!

Dar poliția din poveste, la fel ca cea din viața reală, nu făcea nimic, doar încurca lucrurile; așa că oamenii legii se pregăteau să-i pună cătușele pentru a-l lua la secție.
Atunci au dat buzna în casă Daniel și Geta strigând:
— Lăsați-l pe tata, ea e cea care a vrut să scape de noi. L-am filmat pe Gogu Bodyguardul când ne-a răpit și când vorbea cu ea la telefon. Avem Dovezi!!!

Femeia rămase împietrită:
— Cum v-ați întors? repeta ea într-una.

Ce se întâmplase în pădure și cum au reușit copiii să scape?

Cu câteva ore înaintea răpirii Daniel primise un cadou în urma participării la un concurs, și anume o ștampilă electronică e-mark. Văzuse mai demult ce poate să facă și și-a încercat și el norocul. Și a câștigat.

Era un mic dispozitiv micuț ca un fel de imprimantă de buzunar cum îi zicea în glumă Getuța, care nu se prea pricepea la tehnologie. Cum l-a ajutat o stampilă electronică să scape de răpitor?

Simplu: În mașină setase pe telefon în aplicația folosită de colop e-mark textul Ajutor!!! Când se lovea cu capul de copaci, el de fapt marca cu aparatul acest text pe scoarța lor. Nu toți aveau scoarța netedă, așa că mai și rata. Dar pe fag, carpen, ulm, marca fără problemă.

După ce au ieșit din râpa aceea au fugit cât au putut de repede acasă pe urmele lăsate de micul lor aparat salvator.
Au ajuns exact la timp pentru a-și salva tatăl și așa polițiștii și-au făcut în sfârșit datoria și au luat-o la închisoare pe mama vitregă și rea.

Și ei au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.
Și eu încălecai pe o motocicletă și vă spusei povestea asta desuetă.
Sfârșit!

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 10:36 pm

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.