Povestea lui Bobuleț – bobul de cafea.

A fost odată ca niciodată un arbore de cafea. Și, printre fructele lui, mai mari, mai mici, se afla și Bob-de-Cafea, zis Bobuleț. Un bobuleț mic, jucăuș, copilăros dar cu aspirații mari. Vedea în fiecare zi cum vin niște oameni și tot îi culeg pe frații lui mai mari și tare se întrista când vedea ca pe el nu-l băga nimeni în seamă. Dacă avea ochi ar fi plâns, dar boabele de cafea nu plâng. Într-o zi ploioasă, tot zbătându-se el așa, în bătaia vântului, s-a desprins de pe creangă și a căzut jos, în noroi.

Tare trist a mai fost Bobuleț și ce mult a încercat el să strige la semenii lui. Din fericire, o mână a coborât către el. Bucuria lui n-a fost însă de mare durata deoarece mai repede ca gândul a fost rupt, decojit, depărtat de semenii lui lu și aruncat într-o lădiță întunecoasa. Ce ghinion pe bietul Bobuleț!
Nu mare i-a fost mirarea când s-a trezit într-un sac frumos… alături de prietenii lui și de toate boabele care au fost culese mai devreme. Un bob mai bătrân le spune:

— Dragilor, voi ați fost atent selecționați pentru a face cea mai aromată și mai gustoasă cafea arabica. Fiți fericiți căci veți însenina ziua multora, veți lega prietenii, veți face oamenii să se iubească; veți fi cupidonii lumii moderne. Bob-de-Cafea tremura de fericire.

A intrat într-un proces amplu de prăjire, aromatizare, împachetare, iar Bobuleț abia aștepta sa ajungă în casele a milioane de oameni. A fost închis într-un ambalaj frumos, alături de alți frați de-a lui. Bobuleț era emoționat: Oare unde o ajunge? Pe cine va face fericit? O fi motivul vreunei întâlniri romantice? Sau vreunei cine de afaceri? Sau va ajunge într-o cafenea pe mana unui basista priceput? Sau… sau.. sau…

La un magazin oarecare:
— Ce zici, luăm și noi cutia asta de cafea boabe? îmi întreb eu soția.
— Hai să vedem ce e cu cafeaua asta. Ia-o!

Ajuns acasă, am deschis-o. Așa a ajuns Bobuleț la mine acasă. L-am văzut: mic, speriat, printre semenii lui. De îndată am știut ce bucurii o să-mi rezerve.

Sursa foto: arhiva personală

Se uita așa la mine parca-mi zicea că abia așteaptă să mă facă fericit. La noi în familie cafeaua are un ritual aparte. În fiecare dimineață, oricât de grăbiți am fi, ne rezervăm câteva minute pentru savuratul cafelei. Din ceșcuțele noastre preferate.

Sursa foto: arhiva personală

Ziua începută cu o cafea alături de persoana iubită este cea mai frumoasă zi, de fiecare dată, indiferent câte obstacole și greutăți avem de înfruntat în acea zi. Noi o preferăm simplă, fără zahăr, fără lapte, dar câteodată ne mai răsfățăm și noi cu un capuccino, Caffe Latte sau, rețeta noastră, cafea în 4 culori. Deși eu sunt – și o recunosc fără mustrări de conștiință – aproape dependent de cafea, asta nu înseamnă că nu recunosc o cafea de calitate cu o aromă deosebită. Și o cafea cu o savoare deosebită nu se poate prepara decât la un espressor de o calitate deosebită.

Sursa foto: arhiva personală

Așadar Bobuleț va face cunoștință cu un un espressor de calitate pe care l-am găsit la magazinul online magNET.ro și care trebuie să sosească din clipă în clipă. Este vorba despre un espressor automat Philips pe care-l așteptăm cu nerăbdare.

Acest espressor nu doar că face cafea și din boabe măcinate și din boabe proaspete, dar face și espresso și capuccino. Ce m-a încântat la el a fost că are implementat sistemul de lapte LatteGo și filtrul de apă AquaClean.

Pe înțelesul tuturor, și al lui Bobuleț care va face în curând cunoștință cu el, acest sistem amestecă laptele cu aer într-o cameră de spumare la temperatura optimă rezultând o spumă cremoasă care-i va da cafelei un gust și un design deosebit.

În plus, doar la o atingere de buton acest espressor Philips ajustează concentrația şi aroma băuturii, ajustează cantitatea de cafea şi de lapte. Ce mai, un mic barista la tine pe masă; s-au “robo-barista” cum l-am și poreclit.

A venit și ziua cea mare! Dar ce, credeți că m-a lăsat inima să-l macin pe Bobuleț? Chiar dacă are râșniță ceramică și ar fi fost o onoare pentru el, n-am putut. L-am așezat la loc de cinste să supravegheze celelalte boabe de cafea 😛

Sursa foto: arhiva personală
Distribuie cu încredere și celorlalți:

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.