Cum să renovezi casa rapid și ieftin

Zilele trecute, în timp ce mă chinuiam să termin magazia pentru lemne, îmi veni o idee trăznet! Mă uitam contemplativ la magazia aia făcută din materiale reciclabile (chirpici, lanți de lemn și țiglă ceramică veche) care nu arată deloc cum trebuie să arate o magazie (dar m-am încăpățânat să o fac singur cu materiale din demolări) și îmi imaginam ce bine ar fi arătat cu niște pereți moderni, drepți, fără denivelări, fără zgârieturi, rezistenți, cu o izolație decentă…

Magazia în timpul demolăriii
Magazia aproape gata

Și îmi treceau prin cap fel și fel de idei, de la îmbrăcare cu polistiren din ăla simplu până la vopsea decorativă, sau tot felul de trăznăi ca mozaic, bob de orez, etc.

Mă uitam când la casă, când la magazie, și atunci îmi veni ideea: cea mai la îndemână soluție care le îmbină pe toate: și modernism, și rezistență, și rapiditate și preț acceptabil este cărămida aparentă. Cu care pereții magaziei mele ar fi putut arăta așa:

Cam așa aș fi vrut magazia.

Mă rog, nu chiar așa dar oricum mult mai bine decât ce am făcut eu din materialele mele reciclabile.

Cu cărămidă aparentă – imitație de piatră ar merge placată toată magazia, să îi dea un aer rustic iar imitația de cărămidă ar merge pentru casă. Văzusem acolo un produs “TECHSTONE SOLITUDE” care ar merge de minune la casa mea. Dau jos tencuiala urâtă pe care o am acum și pun plăcile astea. În câteva zile aș rezolva-o. Singur. Mai ales că montarea se face foarte ușor, cu spumă poliuretanică și dibluri. Am mai făcut asta, nu e mare lucru. Desigur, un meșter ar face-o mult mai repede, dar mie îmi place să fac singur ce pot face. Sau măcar să încerc. Se pot monta oricând, fie vară fie iarnă și nici nu se decolorează în timp.

Cam așa arăta casa în imaginația mea.

Mi se pare o soluție mai simplă și la îndemână, mult mai bună decât clasicele placări cu polistiren. Și dă și un aspect mai plăcut, mai ales la casă.

Din câte am văzut se lipește foarte ușor. La cele pe care le-am “ochit” eu se folosește spuma poliuretanică, și unele mai au și garanție 30 de ani.

Dragilor, și cum mă uitam eu așa la casa mea imaginându-mi-o o superbă vilă, precum calul lui Harap alb după ce a mâncat jeratec… parcă și casa-mi zâmbea. Avea așa un aer mai prietenos. Parcă așa, în mintea ei de casă gândea “Ce gânduri frumoase ai cu mine Mariusică stăpâne!” Parcă văzui o lacrimă în colțul ferestrei. dar când m-am uitat mai bine, era scurgerea de la hotă.

Oricum, lăsând gluma la o parte, mi se pare o soluție la îndemâna oricui. Poate prețul nu pare așa ieftin la prima vedere dar având în vedere ușurința și rapiditatea cu care pot fi puse, eu cred că ies în avantaj.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.