Cum a rămas înmormântarea fără mort.

M-a sunat zilele trecute bunica și printre altele a ajuns să-mi povestească o întâmplare mai veche despre cum “s-a furat mortu’ de la o înmormântare”. Nu am reținut toate detaliile, dar cică s-a întâmplat cam așa:

Un om trecut de oarece vârstă a intrat cu mașina într-un pom. Mașina a avut zile, omul nu, murind după câteva zile la spital. Restul familiei cică au dat mașina la fier vechi, sau au vândut-o unuia care s-o ducă la fier vechi și nu au suflat o vorbă despre accident. Familia nu, dar alții da! Și așa cică a ajuns poliția la mort acasă, să-l ia fix din mijlocul bocitoarelor să-l ducă la autopsie. Cică au aflat de undeva de accident. Era și imposibil să nu se afle, satul ăla are câteva zeci de locuitori. Cu cățel și purcel cu tot. Marea supărare nu era că l-a luat să-i facă autopsia, dar se strica ălora mâncarea pentru pomană.

Și uite chestii din astea îmi povestea bunica ieri, cu un aer tragi-comic. Tragic din punctul ei de vedere, comic din punctul meu de vedere. Atât de comic încât, după ce a terminat de povestit, n-am putut să zic decât:
– Săracul mort, acum or să-i ia și permisul de conducere.

PS. N-am stat prea mult să cuget asupra veridicității celor spuse de bunica dar nu mă îndoiesc că nu s-a întâmplat ceva asemănător… cândva… pe undeva.

PS2. Dacă v-a plictisit articolul, pozele vă vor binedispune

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 27 septembrie 2019 — 6:11 am

2 Comments

Add a Comment
 1. faza reala, cu mortul. carau unii prin anii 60 un sicriu cu baaculanta. pe drum se pusese ploaia. si l-au luat pe unul la ocazie. nu mai aveau loc in cabina, asa ca ala s-a bagat in cosciugul gol. mai merg aia ce mai merg si iau la ocazie un militian. se suie ala pe sicriu, aia din cabina nu i-au zis ca e unu in sicriu acolo.
  si mai merg ce mai merg si deodata, ala din sicriu ciocane se intreaba daca a stat ploaia. militianul s-a speriat si a sarit din basculanta, rupandu-si un picior si fiind aproape in prag de stop cardiac.

  1. Tare faza asta. 😛 😛 😛 Mă gândesc dacă și eu aș fi sărit sau i-aș fi dat o clapă de sicriu în cap cum am văzut la filmele cu zombi. :mrgreen:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.