Cum este de fapt la Eforie Sud

Dacă anul trecut am fost la Neptun, despre care am și scris la vremea respectivă (aici), anul acesta am pus degetul pe hartă fix la Eforie Sud. Am pus degetul e un fel de-a spune căci, la data la care ne-am hotărât noi să plecăm, doar la Eforie Sud mai găsisem un hotel cu camere libere care să ne și placă și să se încadreze și în buget. L-am găsit la Complex Fortuna, se numește Hotel Sirena. Dar despre hotel, altă dată. Să ne concentrăm la stațiunea Eforie Sud.

Cine a spus că Eforie Sud este “cenușăreasa litoralului românesc” nu s-a înșelat deloc. Dar asta nu este neapărat ceva rău, dimpotrivă. Mi-a plăcut, alături de animația de pe strada centrală, liniștea din zonele periferice, și mai ales ruinele ce amintesc de “vremurile trecute”. Aici, de exemplu, fostul restaurant de categoria II, COSMOS.

Revenind la zilele noastre… aici se găsește o pizza destul de bună și niște inele și tentacule de calamar picante, excelente.

Cum întorci capul se întinde în toată splendoarea ei… marea:

Acum că am lămurit că Eforie Sud este o stațiune acceptabilă, destul de ieftină, liniștită, prietenoasă, fără prea multe atracții, dar și fără prea multe pretenții, cu multe clădiri și diguri lăsate în ruină, să trecem la plajele din Eforie Sud.

Plajele din Eforie Sud nu se compară cu cele din alte stațiuni, în sensul că ar fi putut fi mai bine îngrijite iar apa mai bine curățată de alge (care sunt din belșug) dar aici am avut parte de foarte multă liniște, ceea ce a contat mai mult decât orice. Și peisajele mai sălbatice mi-au adus aminte de plajele de la Vadu sau Corbu…

Las aici niște imagini să vorbească ele despre plajele din Eforie, eu mi-am terminat porția de cuvinte pe ziua de azi. Urmează un articol cu fotografii… peste câteva zile.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

2 Comments

Add a Comment
 1. Mhm, ce fel e plaja… 🙁

  1. Dacă ai răbdare să cauți, în unele zone e chiar ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.