Ziua perfectă începe cu o cafea perfectă.

Ziua perfectă începe cu o cafea perfectă. Sau, cum ar spune un proverb inventat de subsemnatul acum – sau furat inconștient din vreun colț de internet – “Ziua bună se cunoaște după cafeaua de dimineață“.

Stați, nu plecați, că mai am unul: Cine-și bea cafeaua de dimineață, departe ajunge. Sau “călătorului îi șade bine cu… cafeaua-n termos”. Mai zic unul și gata: “Nu-ți băga nasul unde nu-ți fierbe cafeaua”. Gata, am terminat să trecem la alte lucruri mai serioase.

Eu sunt un mare băutor de cafea. Și când spun mare nu mă refer la cele 100+ kilograme din dotare ci la cele 3-4 ceșcuțe de cafea zilnice. Pentru mine cafeaua este singura chestie care mă trezește dimineața. Câteodată mă gândesc că mă duc la școală (sau serviciu, e totuna, că-s profesor) doar pentru cafeaua din pauza mare. Și când eram elev tot de-aia mă duceam la școală. Dar să lăsăm astea.

Ce mă chinui aici să zic e că, dacă o zi normală începe cu o cafea normală, o zi perfectă e musai să înceapă, logic, cu o cafea perfectă. Și hai să vă zic:

Era prin vara unui an oarecare, nu are importanță care. Camera era vopsită în alb. Și nu, nu era cameră de spital. Lumina cadă, aurie, ce pătrundea timid prin ferestrele înalte până în tavan lăsau impresia unui loc feeric, a unei anticamere a raiului, dacă aș putea spune așa, și uite că pot. Dar nu era nicio anticameră a raiului că nu era niciun Sfântul Petru pe acolo. Eram doar eu, pe partea stângă a patului și de cealaltă parte, soția. Încet, încet, ne trezim, scăldați în razele soarelui.

Perdelele le-am dat la o parte de cu seara pentru că știam ce va urma. Urma răsăritul. Soarele își făcea timid apariția. Razele lui trecând printre vârfurile stâncoase, acoperite de zăpadă ale Alpilor contribuiau din plin la acest tablou feeric. Această cameră din celebrul hotel de la poalele Alpilor era singura (cel puțin așa ni s-a spus) din care se vede cum soarele răsare printre vârfurile muntoase ale Alpilor…

Ne trezirăm, uimiți de spectacolul de se desfășura în toată splendoarea lui în fața ochilor. Pe sprâncenele noastre se citea însă o încruntare. O umbră de îndoială, o incertitudine. O întrebare zbătându-se în inconștient. Lipsea ceva…. Ați ghicit: CAFEAUA! Normal că ați ghicit, că despre asta este și articolul.

Atunci l-am văzut pe El cu E mare. Nu știu cum de nu-l observasem până atunci. Era pe măsuța dinspre balcon. Domnul Saeco PicoBaristo. Deși numele seamănă a Agent 007, era doar un espressor de cafea. De fapt, nu doar un Espressor, ESPRERSSORUL. Eu nu mai văzusem așa ceva. Visez? NU, nu visez; același espressor l-am mai văzut și la magazin online magNET.ro

-Repedeeee!!! O cafea până nu se termină răsăritul. Căci răsăriturile au prostul obicei de a se termina odată cu apariția în totalitate a soarelui pe cer. Chestie de geografie…

Cafeaua-minune s-a făcut imediat. După câteva minute, eram doar noi doi și muntele. Și cafeaua. Și espressorul. Și geamul, și ferestrele, și camera de hotel, dar cine mai era atent la detalii.

Să privești răsăritul soarelui în Alpi stând cu persoana iubită și savurând o ceașcă de cafea, ce poate fi mai frumos?

Vă întrebați, probabil, când s-a întâmplat asta, și care este hotelul. Ei bine, încă nu am găsit hotelul acela, dar dacă o să ajung vreodată în Franța, la poalele Alpilor francezi, o să-l caut și o să vă anunț.

Dar ce poveste, nu?

(aici ar fi trebuit să apară un zâmbărici care face cu ochiul dar nu este instalat, așa că doar scriu despre el, să vă fac să zâmbiți)

În final, trebuie să vă spun de unde a plecat toată povestea, căci are un sâmburel de adevăr: de fiecare dată când mă uit după promoții espressoare mă imaginez ceva cam ca în povestea de mai sus. În mintea mea, așa ar trebui să înceapă o zi perfectă.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019

Distribuie cu încredere și celorlalți:

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.