Unde ne mai cazăm la mare

Vine sezonul estival. Familiile, de toate tipurile și de toate culorile merg, cu mic cu mare, cu cățel cu purcel, către litoral. Vegetarienii merg cu cățel cu purcel, noi ceilalți mergem cu cățel – dacă avem – și fără purcel – că l-am tăiat de Crăciun. Iar dacă suntem chinezi facem invers. Cu purcel dar fără cățel.

Ceea ce vreau să spun și chiar reușesc este că noi toți ne dorim măcar o zi pe malul mării. Nu știu alții cum sunt, dar mie cel puțin îmi place la nebunie răsăritul la mare. Răcoarea aceea de dimineață, briza mării, lumina aceea roșiatică ce apare din larg… dacă nu prind un moment din ăsta zic că nici n-am fost la mare. Anul trecut am fost un norocos, după cum spuneam într-un articol anterior:

Anul trecut am fost pentru prima dată după mult timp la mare la Neptun. Și-mi plăcu, așa că abia aștept să repet experiența. Dar…

Unde ne cazăm la mare?

Nu știu. Și eu mă întreb același lucru. Citesc diverse bloguri de călătorii și unele mi se par puțin forțate. De aceea nici nu am mare încredere în ele.

Mie mi-ar plăcea să fiu un fel de blogger sub acoperire. Ca la magazine, unde este acel mistery shopper (cumpărător misterios). Mi-ar plăcea să fiu un mistery blogger. Să mă cazez fără să știe nimeni ce am de gând și sa îmi bag nasul peste tot. Ba mai mult, să testez și calmul și răbdarea angajaților că și asta contează.

Pentru următorul sejur la mare mi s-ar părea interesant să fac pe blogger-ul sub acoperire la Hotel Miorița Neptun. De ce acest hotel?

Pentru că acest hotel din Neptun este unul din acele foste hoteluri comuniste care a fost în cea mai mare parte renovat la standardele actuale, primind și clasificarea de hotel de 3 stele. Așa arăta înainte:

Și așa arată acum:

Și review-urile, și de pe booking și de pe facebook, sunt încântătoare. N-am mai văzut de mult o asemenea plajă de păreri împărțite… Unii sunt foarte încântați alții foarte dezamăgiți. Aș vrea să ajung acolo să mă conving singur. Mi s-a mai întâmplat să merge pe instinct, fără să țin cont de review-uri și să mă simt excelent. Dar și invers. Să ajung într-un loc “de nota zece”și să nu fie pe placul meu. Nu pot să-mi dau cu părerea că nu am niciuna. Părerea o fac la fața locului. Ce am observat din poze…

…este că hotelul păstrează cumva aerul hotelurilor de odinioară și probabil aici este “mărul discordiei”. Dar mie îmi place așa, eu sunt unul dintre… nostalgici. Poate chiar voi ajunge să fac pe “bloggerul sub acoperire”. Cine știe?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 31 martie 2020 — 10:15 am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.