Jocuri de weekend

E week-end! Ești acasă! Singur sau cu familia. Sau cu prietenii, nu contează. După o săptămână de muncă vrei un week-end relaxant. Poate vrei să pleci undeva, sau poate vrei doar să stai și să te relaxezi. Oricum ar fi…

Vreau să îți dau o idee de distracție. Ceva nou. Sau ceva ce nu ai mai încercat de mult.

Jocuri de societate.

Dar nu cele clasice. Toată lumea știe septică, sau whist sau mima. Ceva nou și interesant. Îți vei surprinde familia sau invitații care – cel mai probabil – se vor întreba “Ce Dumnezeu mai e și asta? Cum se joacă?”

Și dacă nu știi despre ce vorbesc (și probabil nu știi căci de aceea citești în continuare) o să îți explic eu aici și acum cum se joacă niște jocuri de societate menite să transforme o seară monotonă într-o seară care va ține – cel mai probabil – până târziu în noapte sau chiar până a doua zi dimineața. OXIGAME ne dă câteva astfel de jocuri:

Primul joc de societate: Ligretto

Ligretto sună mai… italienește și sigur stârnește interesul. Mai ales că este un joc de iuțeală. Merge atunci când vă apucă somnul, când atmosfera “lâncezește”, când invitații încep să se uite la ceas.

Jocul este simplu. Easte compus dintr-o cutie. În cutie sunt 160 de cărți. Nu de citit, nici de tarot, n-au nici ași sau trefle sau alte semne. E interesant ce se poate face cu niște culori și niște numere, căci din asta sunt compuse cărțile.

Cum se joacă Ligretto?

Dacă ai cartea 1 o pui pe masă. Peste ea se poate pune numai un 2 de aceeași culoare, apoi un 3, 4… și așa mai departe. Până se termină setul. De aceea e important să pui tu primul. Dacă nu, pune altcineva și trebuie să aștepți să apară alt 1. Cine scapă primul de cărți, câștigă. E un joc de viteză și e amuzant că te scoate din plictiseală.

Alt joc de societate: Qwirkle

Qwirkle este mai jeler așa, de relaxare, după câteva reprize de ligretto de exemplu, sau după vreun meci sau film văzut la TV, când parcă ai mai sta, parca te-ai culca, dar n-ai chef nici de unele nici de altele. Ăsta e mai simplu. Este compus tot dintr-o cutie în care se află chestii. Numai că, dacă deschizi cutia găsești piese din lemn. Ceea ce e de bine. Hai să vedem…

Cum se joacă Qwirkle ?

Toate jocurile încep cu “deschide cutia”. Asta trebuie să faci și tu, altfel n-ai nicio șansă. Acolo găsești minunăție de piese, de toate felurile și de toate culorile. Nu chiar de toate felurile și de toate culorile, ci doar câteva feluri și câteva culori.

Jocul ăsta este o combinație între rummy și domino. Ideea e că fiecare jucător primește 6 piese, mulțumește și se uită la ele. Dar nu le arată și celorlalți ci le pune pe masă; și nu așa, oricum, ci în așa fel încât să formeze cel puțin 3 forme diferite dar cu aceeași culoare sau trei culori diferite cu aceeași formă. Câștigă cine acumulează cele mai multe puncte.

Ce faci dacă pierzi? Soluție de rezervă.

Cubul Rubik. Te plictisești sau ai pierdut? Ia un Rubik. Ai nervi? Ia un Rubik. Garantat că o să ai mai mulți. Știai că Rubik fost inventat pe un om pe numele lui Rubik? Creativ omul. Și-a botezant invenția… Rubik. Eu l-al fi numit “cub nervos”. Rubik este cel mai stresant și cel mai enervant joc pe care-l putea inventa cineva. Cu toate asta, îmi place!

Eu nu am reușit să rezolv mai mult de o față. Și când reușeam și pe a doua deja se strica prima și tot așa Dar mi-a venit o idee de rezolvare: Cubul Rubik este format din piese care , lovit de pământ cu putere, se desprind și apoi pot fi asamblate așa cum dorești. Asta e varianta mea de rezolvare.

Idee de rezolvare corectă: n-am idee, eu nu am reușit. Dar dacă pui un pic creativitatea la contribuție, o rezolvi. Poate găsești ceva pe canalul de youtube Oxigame sau pe pagina de facebook.

sursa foto: facebook.com/cutia.ro/

Articol scris pentru Spring Super Blog 2019

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 2 aprilie 2019 — 8:24 pm

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.