Un aer proaspăt de primăvară în fiecare casă

Casa mea-i un cântec cu acorduri ample,
Melancolic şi fierbinte şi curat.
Şi mă simt ca-ntr-un palat
De păduri înconjurat

Am început articolul cu aceste versuri dintr-un binecunoscut șlagăr al Angelei Similea, șlagăr care, deși are mai bine de 20 de ani, revine periodic în actualitate. Imaginea de mai jos ilustrează cel mai bine ce vrea să transmită cântecul.

sursă foto: somproduct.ro

Se întâmplă să asculți la radio sau altundeva aceleași piese, același ritm, zi de zi și parcă uneori ai vrea o schimbare, vrei altceva. Și atunci asculți ori vechi șlagăre, ori alte melodii pe care le-ai uitat și care cândva îți plăceau. Cam așa e și cu locuința noastră… Hai să vedem!

Nu vi s-a întâmplat, la un timp – mai mare sau mai mic – după o renovare, să simțiți așa nevoia să mai “schimbați ceva prin casă”? Eu așa pățesc din când în când. O fi rutina zilnică, o fi astenia de primăvară, dar uneori îmi vine așa, din senin, o nevoie de a schimba ceva, pe ici pe colo, prin părțile esențiale, cum ar zice Farfuridi, eroul lui Caragiale. Nu investiții majore. Nu ai nevoie de o renovare completă să te simiți în propria-ți casă ca-ntr-un palat.

Ce schimbăm, unde schimbăm, de ce schimbăm?

Eu mă simt foarte bine când am oaspeți care intră în casă și exclamă:
– Ce? Iar ați renovat? Și eu să le răspund:
– Nuuu, doar am schimbat pe ici pe colo câte ceva.
Nu s-a întâmplat încă asta că abia ne-am mutat în casă nouă, dar cu siguranță va veni și momentul unor schimbări.. Și, dacă tot vorbeam de schimbări…

…prima pe care aș vrea să o fac, care să aducă acel aer proaspăt de primăvară de care vorbeam mai sus, aș face-o în living. Nu m-aș încumeta la mobilă, canapele, bibliotecă, mai ales că mie-mi plac astea mai… “retro”. Doar pot să le mut de pe un perete pe altul, să mai schimb decorul. Piesele cel mai ușor de înlocuit sunt mesele și scaunele. Pe astea le-aș schimba cu prima ocazie. Și ca să fie totul perfect aș lua un set sufragerie complet, care să se asorteze cu restul camerei. Iar cum noi am păstrat aerul vintage al living-ului, s-ar potrivi ceva din lemn masiv:

sursa foto: somproduct.ro

Are și eleganța modernului dar păstrează și ceva din aerul trecutului, al caselor vechi, sobre… exact pe gustul nostru. Dar, există și un dar aici.

O masă și doar 4 scaune?

Nu sunt de ajuns, cu siguranță. Noi suntem deja 3, pe invitați unde îi așezăm? Ne-ar mai trebui niște scaune de living. Identice. Să nu se simtă cumva invitații discriminați 🙂

sursa foto: somproduct.ro

Așa am făcut și când am cumpărat masa pentru bucătărie și așa o să fac și la viitoarea renovare. Voi avea în vedere să existe, din același set, scaune care se vând separat. La masa din exemplu meu există… și cred că și la alte modele.

Cam așa aș vedea eu “împrospătarea” locuinței. Într-un an living-ul, în anul următor bucătăria sau în funcție de finanțele disponibile. Te poți simți de fiecare dată “în casă nouă” fără investiții majore. Trebuie doar un pic de inițiativă și de curaj.

Articol scris pentru Spring Super Blog 2019

Distribuie cu încredere și celorlalți:

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.