Mini ghid de vânzări. Anunțurile publicitare

Mica publicitate sau, cum îmi place mie să-i zic, mica publicitate, există pe pământ din cele mai vechi timpuri. Cred că și înainte de apariția primelor monede în China antică au existat anunțurile publicitare. Probabil oamenii peșterii desenau pe pereți un mamut, dedesubt 4 bâte, ceea ce însemna “dau mamut în schimbul a patru bâte”.

Revenind la vânzările noastre, m-am gândit să prezint un fel de ghid mai… altfel despre cum să vinzi ceva dar și despre utilitatea unui anunț publicitar. Și pentru asta am ilustrat pașii pentru vânzare cu ajutorul anunțurilor publicitare dar și cum ar arăta o vânzare fără anunțuri. Fără niciun fel de anunțuri. Nici măcar alea de la intrarea în unele supermarketuri… Citire plăcută!

1. Ce putem să vindem?

Teoretic, orice. Practic, nu chiar totul este de vânzare. Deși unii zic că poți să vinzi orice, noi vindem ce nu ne mai trebuie din diverse motive. Ba niște electrocasnice, ba o mașină, ba un apartament, casă, vilă și lista ar putea continua dar ne oprim aici că ați prins ideea. Până acum totul simplu.

2. Cui putem să vindem? Cum concepem un anunț de vânzare?

Aici începe un pic distracția. Noi nu suntem agenți de vânzări să vindem frigidere la eschimoși sau nisip în Sahara. Sau pixuri la analfabeți. Sau, sau sau…

În funcție de persoanele care ar putea cumpăra concepem și anunțul de vânzare. Trebuie să avem grijă să se adreseze cât mai multor categorii de persoane. Dacă vindem mașina, nu sunt de ajuns caracteristicile tehnice. Dacă cineva vrea o mașină roz cu floricele, indiferent ce motorizare are? Și tu ai mașină roz cu floricele și nu ai scris asta în anunț? De asemenea, să avem în vedere și că “mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”, cum zicea Dinică în Filantropica. Povestea vine mai bine, dacă știți cum s-o faceți.

Dar stai! Dacă nu exista conceptul de anunț publicitar, ce făceam? Păi, nimic. Ne gândeam ce să vindem și cui și treceam la etapa următoare.

3. Etapa următoare

N-am găsit un titlu. Asta e! Merge și-așa. Aici avem grijă ca anunțul nostru să ajungă la cât mai multe categorii de oameni.

Înscriem anunțul nostru și online, pe site-uri noi, vechi, mari, mici, cu plată, gratuite, dar și offline prin ziare și reviste locale, pe stâlpi, pe ușile magazinelor, prin supermarketuri, etc. Ideal as fi o publicație de încredere, de mult timp pe piață, care să aibă și varianta online și offline.

3′.Poza! Nu uitați de poză!

O poză face cât o mie de cuvinte zicea cineva. Sau nu.

AȘA NU!!!
AȘA DA!!!

4. Negocierea. Cum negociem?

Dacă ați ajuns până aici, produsul e ca și vândut. Despre negociere.. într-un articol viitor.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 31 martie 2020 — 8:29 am

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.