FEDRA se joacă de-a autismul

Ignorance is bliss, ar spune unii. Și cred că ăsta ar trebui să fie sloganul FEDRA (Federația pentru drepturi și resurse pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist). Pentru că unele persoane de acolo – nu știm care că nu vor să spună – au impresia că terapia se învață doar din cărți și autismul este o tulburare care se tratează cu aspirină și repaus la pat. Prin urmare cursurile D-lui Mitasov legate de autism sunt văzute ca “practici abuzive, cu încălcarea dreptului la demnitate umană și viață privată, dar și o serie de tratamente inumane și degradante aplicate copiilor diagnosticați cu autism și prezentate ca metode terapeutice ”inovatoare”.

“Experții” nu se lasă:
“Considerăm că drepturile copiilor folosiți în demonstrațiile practice sunt încălcate, aparent cu acordul părinților și că este inumană, degradantă și lipsită de etică recurgerea la metode care par mai degrabă numere de circ, cu scopul obținerii de foloase materiale. ”

Cunosc câteva persoane care au participat la cursul ăsta. Bineînțeles că sunt metode care poate șochează, pot părea dure, dar uneori singurele care funcționează. Știu părinți care au participat la ședințe de terapie ABA și au renunțat pentru că nu suportau să vadă copilul “chinuit” așa; fără să se gândească le chinurile ulterioare. Și ale copilului și ale părinților. Autismul nu e doar ăla din Rain Man. Poate fi și așa:

Sau așa:

Neavând nicio treabă nici cu Mitasov nici cu FEDRA, nu țin partea nimănui. Dar mi se pare o totală lipsă de profesionalism să te lansezi în niște afirmații pornind de la “reacțiile părinților de pe rețelele de socializare”, să ceri verificarea calificării profesionale din moment ce cursul este autorizat de Ministerul Educației, să afirmi că nu este autorizat de Colegiul Psihologilor deși o asemenea autorizație nu este necesară, cu alte cuvinte să faci tot ce poți pentru a discredita un om, când puteai foarte bine să faci totul într-un mod mult mai diplomat.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 17 ianuarie 2019 — 5:53 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.