Cea mai contrafăcută cameră foto pe film din istorie.

Zilele trecute am găsit pe facebook marketplace de vânzare un aparat foto pe film “NOKINA” KC3030. Cu bliț, cu motoraș, cu focus free, ce mai, cu de toate. La incredibilul preț de 50 de lei. Acum foarte mulți ani mama a dat 90 de lei pe acest aparat vrând să-mi facă un cadou. Pe atunci se numea CANOMATIC. 

Ce este special la această cameră? În primul rând denumirea. A apărut cu denumirea de NOKINA, CANOMATIC, OLYMPIA, OUYAMA, CHARMAN, PEARL, NIPPON, KAMAKI, MAXIM, YASHICA. În rest, e o cutie de plastic cu o lentilă de plastic fără nicio altă opțiune. Și toate prostiile astea sunt produse de o singură firmă, OUYANA, din China. 

Pe a mea am stricat-o și am păstrat blițul că ăla mai poate fi folosit. Am încercat să-l adaptez la SMENA 8 dar fără succes.  În vară am mai găsit un CANONMATIC din ăsta când făceam curățenie în noua casă cu care o să mă laud mai târziu. Dar ăsta se numește, culmea, fix SONY. Am păstrat-o. Când o să am timp o să-i cumpăr un film să văd dacă e în stare de ceva. Deși am o bănuială că o să dau banii degeaba pe el. Singurul lucru care-mi place e că seamănă cu camerele alea ale polițiștilor din filmele cu gangsteri… când mergeau ei să filmele scenele crimelor. Cu prima ocazie când voi ajunge la civilizație (a se citi Buzău sau Focșani) voi lua un film și mă voi apuca de pozat cu cea mai ieftină și cea mai contrafăcută cameră din istorie. Să vedem ce iese.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 22 ianuarie 2019 — 10:30 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.