Doctorița și fetița – o întâmplare hazlie

Știți ce frică le e copiilor de doctor? Mare. Cum îmi este mie de dentist;  deși, dacă stau bine și mă gândesc, nu se prea compară. Frica mea este mult mai mare.

Dar copiii plâng acolo până le ies ochii din cap… și înainte și în timpul, și după întâlnirea cu domnul sau doamna doctor. Și spun asta din proprie experiență pentru că…

În primul an de grădiniță al fetiței ne-am tot plimbat cu ea pe mai mulți doctori și spitale… Nu foarte grav, slavă Domnului, dar destul de stresant. Având imunitatea scăzută se îmbolnăvea foarte repede, orice răceala trebuia tratata cu cea mai mare grijă; mai ales că, avand – pe vremea aceea –  doar 4 a, era foarte greu de convins sa ia medicamentele.

Într-una din seri, eram la datorie, la camera de gardă. Orice încercam noi să facem să îi distragem atenția nu funcționa.  La câteva minute trecea un medic in halatul său alb și sărăcuța reîncepea:

Uaaaaaa!

Uaaaaaaaaaaaaaa!

UaaaaaaaaaaaaaaaaAAAaaaaaaaaa!

Dintr-odată s-a oprit. Urmărea atentă o asistentă care trecea în viteză pe hol și uitând de toate, spuse:

Mami, tati , da ce doamnă frumoasă…  Ea vreau să mă consulte.

Din păcate era doar o asistenta.

Când intrarăm în cabinet, fetița plângea de zor.

Intră doamna doctor. ȘI intră, și intră….și  nu se mai termina.  Un pic mi-e jenă să recunosc, dar și mie mia venit sa plâng când am văzut-o pe d-na doctor. Știu, înțeleg, urgențe, oboseala, plânsete… dar măcar acolo un zâmbet ceva, forța, în colțul gurii. Nimic.

Și începe clasicul:

– Cască gurița!

– Uaaaaa!

– Hai că nu iți fac nimic… și cred că inconștient a luat spatula aia cu care te apasă pe limbă să se uite  pe acolo… N-ai cum să nu plângi la asta, n-ai cum.

– Nu vreau, nu tu ești rea, nu vreau…. Etc. Nu vreau să mă consulți tu!

Intră asistenta, iar fetița noastră întoarce capul spre ea și zice:

– Ea vreau să mă consulte! Ea e mai frumoasă!

Vă închipuiți ce față a făcut doamna doctor?  Că nu a avut de ales și a trebuit să accepte să fie „ajutată” de către asistentă… a fost un adevărat supliciu pentru ea.

Fie vorba între noi nimeni nu cred că voia să fie consult de „toamna doctor”

Am întrebat-o mai târziu de ce a vrut  să o consulte asistenta și ne-a zis

– Cum, tu nu vezi?  Ea are halat cu pisicuțe!

Nu era halat cu pisicuțe ci era un din acele bluze medicale cu imprimeuri; ea și un grup de asistente purtau astfel de bluze.

Și atunci mi-am dat seama că haina chiar face pe om. Cel puțin pentru un copil; dispare sau se atenuează acea frică de doctor, mai ales pentru cei pe care-i speriau părinții cu „dacă nu ești cuminte vine doctorul și iți face injecția”.

Dacă am înlocui clasicele halate medicale cu unele în niște culori mai vii alta ar fi situația în spitalele noastre. Și dacă stau bine și mă gândesc, nu doar pentru copii ci și pentru adulți. Ar fi interesantă o înlocuire totală a costumației în spitale cu niște halate medicale moderne, dintr-un material de calitate – nu ca alea de se murdăresc după prim spălare și se îngălbenesc după a doua – mai ales că există acum și magazin online de costume medicale și echipamente de lucru care face ce stie el mai bine. Îți dă ceea ce ai nevoie.

Cum ar arăta o secție costumată asa?

EU zic că ar fi o schimbare în bine…

Articol scris pentru Super Blog 2018

Distribuie cu încredere și celorlalți:

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.