Tutorial pentru o nuntă perfectă

Dragi cetitori, dacă nu ați aflat deja, am spus în articolele anterioare cum mă însurai eu cu cineva, cu cine altcineva decât cu soția mea? Și pot să vă spun că “nunta perfectă” este o chestiune extrem de subiectivă. Ca dovadă, nu cred că există vreo nuntă la care toți nuntașii să fie mulțumiți. Prin urmare,  tot ceea ce  contează este ca mirii să se simtă bine. Să iasă așa cum și-au dorit ei. Restul e… istorie. Așa am pățit-o și noi; dacă noi ne-am simțit așa cum ne-am dorit, nimic altceva nu a mai contat, totul a mers de la sine.

Fiecare mireasă visează la o nuntă perfectă. De asemenea garantez că și mirele visează la nunta perfectă chiar dacă nu recunoaște și zice că o face doar pentru soție.Și unul și altul fac tot ce pot să iasă cum trebuie. Noi am fost mai norocoși; deși am lăsat totul pe ultima sută de metri și în ultimile două luni ne doream ca ziua să aibă măcar 30 de ore am reușit să sincronizăm totul. Căci, într-o anumită privință, o nuntă este ca un puzzle în care piesele trebuie așezate toate în același timp, altfel nu iese. Adică e în foarte mare măsură o chestie de sincronizare. Ce te faci dacă localul tău preferat este liber în ziua în care formația ta preferată pe care o dorești la nuntă este ocupată? Dileme, dileme.

Revenind la nunta perfectă, ce vă pot spune este că în perioada aceea am citit tot ce găseam pe net despre cum se organizează o nunta, chiar și despre așezarea meselor în restaurant, sau de așezarea rudelor la masă. Și asta a fost doar o mică parte…Am citit și tot citit încât îmi permit să fac și eu un tutorial despre cum să faci nunta visurilor tale.

Cu o mică diferență. Al meu este invers. Un tutorial întors. Dacă peste tot veți găsi titluri de genul cum să organizezi nunta visurilor tale de la cap la coadă, eu am să vă spun altceva: cum să organizezi nunta visurilor tale  de la coadă la cap. Să începem cu sfârșitul.

“Nunta visurilor tale, nunta perfectă… totul pleacă de la un DA plin de entuziasm emoții, lacrimi și ajunge la “până când moartea vă va despărți”

Intrați dimineața pe la 7 în camera de hotel, cu o sticlă de șampanie în mână și cu paharele mirilor decorate manual în cealaltă mână și cu căsuța de bani într-o altă mână. Acum sunteți doi doar, aveți patru mâini 🙂 Doar trebuie să sărbătoriți faptul că totul a ieșit perfect, exact așa cum v-ați dorit, nu?

– Felicitări, a fost o nuntă extraordinară!

– Nu ne-am mai simțit așa bine de mult

– Am dansat toată noaptea! Superbă muzică.

… sunt doar câteva din secvențele ce se derulează în mintea voastră, cuvinte de la invitații care au rezistat până la sfârșit. Până la tortul miresei. Tortul acela cu patru etaje, cu trandafiri frumos colorați, pe care l-ați comandat cu vreo două săptămâni înainte.

Dar nu tortul este totul, el doar marchează un moment al nunții. Acela că se cam termină. Până acolo, cele patru feluri de mâncare frumos aranjate – că și ornatul contează, nu –  trebuie să fie pe placul invitaților.

Nu, patru feluri nu sunt prea multe. Unii le vor mânca, alții nu. Dar toți vor admira aranjamentele florale. Și acestea trebuie comandate înainte cu câteva săptămâni / luni, depinde de cât de cunoscută și solicitată este florăria. Florile trebuie să se asorteze cu nuanța localului, așa că…

Înainte de primul fel mâncare veți avea de furcă cu emoțiile cauzate de dansul mirilor.. știți voi, dansul care practic deschide nunta.

Dansul mirilor nu ar fi așa cum v-ați dori fără lecțiile de coregrafie înainte cu un coregraf profesionist, că alea de pe youtube nu aveau deloc efectul scontat. Pentru un dans de efect trebuie ținut seama și de ringul de dans, de aranjarea salonului, de lumini, efecte vizuale (fum, baloane de săpun); și aici trebuie ținut cont de salon.

Înainte de dansul mirilor fotograful și videograful își setează sculele: cameră, trepied, blițuri, tot ce trebuie. Și aceștia trebuie căutați tot înainte cu ceva vreme. Fotograful, dacă se respectă, va face cel puțin o vizită salonului înainte de marele eveniment. Prin urmare și lui îi trebuie salonul.

Dar înainte de dansul mirilor mai este ceva… anunțul:

– Și acum, doamnelor și domnilor mirii vor deschide oficial seara cu dansul mirilor; să-i invităm pe ringul de dans!

Exact, este vorba de muzică. Muzica trebuie căutată, ascultată, apoi urmează negocierea, vizita la salon pentru a verifica acustica și ce mai trebuie ei să verifice… și totul este gata.

După cum se poate vedea, nimic din toate astea nu s-ar putea realiza  fără un local care să satisfacă exigențele mirilor, ale invitaților și care să . Și unde ar putea fi mai frumos acest eveniment dacă nu la un salon de nunți în Brașov.

Odată cu alegerea salonului trebuie căutate, pentru invitați, oferte de cazare în Poiana Brașov. Nu vrei să-ți lași invitații în frig, nu?

Iar înainte de toate astea este acel DA plin de emoție, bucurie, speranță, încântare, iubire, cu care, de fapt, începe povestea noastră.

Articol scris pentru Super Blog 2018

Distribuie cu încredere și celorlalți:

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.