Cum scapi de depresia post-Black Friday

Toată lumea știe ce este Black Friday. Este super-ziua super-reducerilor. Este super-zi deoarece începe pe la vreo 5AM uneori și se termină târziu în noapte. Sunt super-reduceri deoarece, da, sunt reduceri. Și dacă prinzi o super-reducere ești super-fericit.

Acum… puțină lume știe ce este depresia post-Black Friday. Este aia când Black Friday-ul nu ne iese cum vrem noi; poate fi din cauză că am cumpăratu un produs care “dincolo era ma ieftin” sau poate fi din cauză că nu am cumpărat un produs despre care aflăm ulterior că a fost redus cu vreo 80 de procente; sau poate, cuprinși de febra reducerilor constatăm că am cheltuit peste măsură. Eu am făcut parte din această ultimă categorie mai demult, prin urmare știu ce e depresia post Black Friday.

Așa că mi-am făcut un plan de intervenție antidepresiv pentru a ieși cu succes din asta zi mare. L-am adaptat pentru îmbrăcăminte și încălțăminte pentru că electrocasnice și electrice știe toată lumea.

Etapa pregătitoare 1: Te uiți în garderobă și vezi ce ți-ar trebui. N-are rost să iei lucruri inutile.  Nu are rost sa te încarci cu lucruri de care nu mai ai loc pe urmă și pe care vrei să le arunci.

Etapa pregătitoare 2: Te uiți în portofel și vezi ce ți-ai putea permite. Aici e mai dificil pentru că nu știi ce reduceri vor fi, dar ar fi bine să îți stabilești totuși un buget peste care să nu sari. Pentru că va apărea depresia “iar am cheltuit prea mult”.

Etapa pregătitoare 3: Fă niște măsurători. Nu vrei să pierzi timpul atunci căutând ce ce mărime corespunde unui XL, ce corespunde unui L, etc.  Dacă te interesează, să zicem, bluze damă și vezi acolo: XS S M L XL XXL XXXL ți tu nu ai nici măcar un centimetru la îndemână, ce te faci? Uite-așa apare depresia. Dacă femeile sunt mai în temă, la bărbați mărimea la cămăși e o totală necunoscută. Te-ar ajuta să cauți un tabel de dimensiuni să nu mai pierzi timp cu returul în caz de ceva.

Etapa 1: Cauți pe site-uri, te uiți la prețuri, eventual poți face liste. Eu nu făceam liste dar salvam paginile cu produsele care mă interesau la favorite. Ai răbdare. Selectează. Nu te enerva. Bea o cafea, mai ales dacă sunt multe modele. Ca un exemplu, dacă vei căuta genți damă vei descoperi zeci, dacă nu sute de modele. Dacă nu ai o idee dinainte te va apuca Black Friday-ul următor.

Etapa 2: Vorba proverbului “Cine se trezește de Black Friday dimineață, prinde cele mai tari reduceri”. Trezirea e obligatorie dimineața. Trebuie văzut în prealabil la ce oră încep site-urile, pentru că nu toate încep la aceeași oră.  În etapa 2 doar faci cafea – dacă bei – sau ceai – dacă bei – și te pregătești psihic.

Etapa 3: Ce să mai zic? E timpul pentru niște cumpărături.

Etapa 4: Vine produsul la tine acasă. După 3-5-10 zile… trebuie să ai răbdare. Nu uita că sunt zeci de persoane care cumpără, ca și tine.

Ultima etapă: te bucuri de produsele cumpărate dacă ai urmat întocmai toți pașii.

Ce să vă urez în încheiere? Happy Black Friday!

Distribuie cu încredere și celorlalți:

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.