Cu Farmec prin Munții Pădurea Craiului

Haideți să intrăm direct în miezul problemei, cum zice o vorbă din înțelepciunea țărănească a țăranilor  de la țară. Să tăiem purceaua în două. Să rupem tăcerea.

Umblă vorba prin târg că Farmec lansează noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale. 

În cazul în care nu știți cine este compania Farmec și cu ce se ocupă, vă zic eu:

Pentru cei care și-au trăit traiul și-au mâncat mălaiul în perioada pre-decembristă, farmec nu mai are nevoie de nicio prezentare. Erau “șpreiurile alea de miroseau mișto” sau cremele Gerovital, cu rol de “a pune o vorbă bună”, sau se mai numeau “deschizătoarele de uși”.  Pentru care au deschis televizoarele după 1989 Farmec este mai puțin cunoscut. În schimb toată lumea știe de Gerovital. Garantez că multe persoane nu știu că e produs românesc. Și când zic garantez înseamnă că și eu cunosc câteva.

Ce mă miră pe mine e că au supraviețuit. Când, după ’89,  toate companiile comuniste dădeau faliment, Farmec a făcut ce-a făcut și și-a păstrat locul. Iar acum, la 30 de ani de la revoluție lansează prima gama românească creată pe baza argilei 100% naturale, provenită din Munții Pădurea Craiului. Dacă nu știți care e treaba cu argila aflați că ea este un fel de pământ (denumirea științifică e aia de sol) care se găsește pe… pământ și are următoarele beneficii: hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, regenerarea celulară naturală. 

Lăsând gluma la o parte, faptul că au lansat o nouă gamă 100% naturală nu poate decât să mă bucure. Personal nu folosesc creme și alte chestii din astea fine pentru tenul meu care oricum are 90% din suprafață acoperită cu barbă deasă ca a lui Burebista.

Dar mi-a sărit în ochi acolo pe pagina oficială Farmec România o cremă antirid și antipoluare din noua gamă #aslavital #mineralactiv.

Pentru că, dacă de cremele antirid știam, de cremă antipoluare nu auzii până în ziulica de azi. În concepția mea ar fi fost o cremă care se dă pe țeava de eșapament a mașinii să nu iasă noxele la revizia tehnică. Dar nu, crema aceasta, în afară de acțiunea antirid are și o protecție UV și de atenuare a efectelor poluării urbane și electronice.

Și înainte să spuneți că poluare electronică nu există, ascultați aici ce zice expertul din mine:

Ea există, dar este impropriu spus  poluare electronică; mai bine poluare electromagnetică. Creșterea exponențială (adică foarte rapidă pentru cei care au lipsit la ora de fizică) a aparatelor care consumă energie, ca și a celor din domeniul transmiterii de informații pe suport electromagnetic au dus la numeroase probleme privind influența câmpurilor electromagnetice asupra mediului. Astfel, interacțiunea dintre organismele vii (printre care și oamenii) și câmpurile electrice și magnetice este din ce în ce mai accentuată.

Prin urmare ideea de cremă cu efecte împotriva poluării electro-magnetice este, cred eu, destul de curajoasă. Mai rămâne ca oamenii – printre care și eu – să conștientizeze faptul că această dezvoltare extraordinară din era informației vine cu avantaje, dar și cu dezavantaje pe care am face bine să nu le ignorăm.

Articol scris pentru SuperBlog 2018

Distribuie cu încredere și celorlalți:

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.