BMW 36 vs BMW 550i

Când am timp liber, puțin, intru pe site-urile de auto și-mi imaginez cum ar fi dacă mi-aș cumpăra un BMW.

Și îmi imaginez ce să fie, ce dotări să aibă,  cum l-aș cumpăra, cum intru în posesia lui… cum l-aș personaliza eu să știe lumea că este al meu.

Așa, cu imaginatul,  am ajuns eu să dețin  BMW seria 5, un M550i. Ăsta:

Nu e el cel mai nou model, dar ăsta mi-a plăcut. 4300 centimetri cubi, turbo, 8 cilindri în V. Nu știu prea bine ce înseamna asta dar sună bine. Știu însă că 455 de căluți putere e ceva, o mică herghelie.  Mai are și o cutie de viteze automată dar nu cu 5, nu cu șase, nici cu șapte, ci nu mai puțin de opt viteze. Și ce-mi place mai mult la ea e că are viteza limitata electronic. Vă dați seama ce înseamna asta? CĂ ea poate mai mult de 250 km pe oră. dar constructori au zis că e destul atât și au limitat-o. E și normal să meargă, vorbim de un BMW serie 5, nu de o cutie pe patru roți.

Primul drum cu 550-ul a fost prin pădure. Refăcui traseul făcut cu ani în urmă cu pisicuța. Să alergi pe drum de pământ, lăsând în urmă praf amestecat cu frunze veștejite de toamnă, ce tablou ar mai ieși. Îmi părea rău cu nu mă pot dedubla… să-mi fac poză cu mașina pe acolo dar să nu pierd nici senzațiile de la volan. Tracțiunea pe spate face diferența, orice s-ar spune.

Dar când îți iei un BMW trebuie să fii atent și la ce piese auto BMW folosești. Al doilea drum, a fost la service. Nu, nu s-a stricat, dar îmi place să fiu sigur pe ea și am zis sa schimb toate consumabilele.

Ca orice mașină care se respectă, acest BMW toarce satisfăcut dacă primește doar piese originale BMW. Fie că e nouă sau veche, la un calcul tot piesele originale, chiar dacă mai scumpe, ies în avantaj. Cu ocazia asta am aflat care este diferența între piese OEM și aftermarket.

After market e când le face altcineva; OEM înseamnă Original Equipment Manufacturer, adică piesele sunt la fel ca cele cu care a fost echipată mașina din fabrică. Și mașina din fabrică nu iese cu piese slabe calitativ.

Așa că am răsfoit catalogul online de piese de BMW de la eXclusiv OEM  și mi-am luat de acolo  doar accesorii originale BMW.  În primul rând, am schimbat uleiul. Pentru că un ulei original BMW prelungește serios durata de viață a motorului. Și eu aveam drumuri de făcut cu BMW-ul meu, nu vreau să-l țin în garaj. Unde mai pui că nici nu am garaj. Așa că am schimbat toate uleiurile cu uleiuri originale BMW de la eXclusiv OEM. Ulei motor, ulei transmisie, ulei servo, ulei cutie, tot  tot tot. Apoi, dacă tot eram acolo, chiar dacă  mașina nu avea nevoie de jante totuși am încălțat-o cu un set de jante BMW 18 originale că doar nu era să o lăsa așa, amărâtă, cu jantele alea vechi. Râdeau toate celelalte mașini de ea când o vedeau la semafor. Acum să vezi ce invidioase se uită toate celelalte mașini la ea..

Următorul drum a fost la mare. Eram așa de încântat că nici nu vă închipuiți cum m-am simțit când a sunat alarma la telefon și a trebuit să mă opresc din imaginat. Asta e. Data viitoare voi conduce un Serie 6 și poate, într-o zi, chiar îmi voi lua și eu unul.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.