Blogoreea blogosferică

Acum mai bine de 10 ani:

– Bună ziua, am făcut și eu un site, știți cumva pe unde pot să-l urc pe server?

– Da, scoate site-ul la imprimantă și trimite-ni-l nouă. E mai complicat de pus pe server, trebuie să ne urcăm acolo, să deschidem serverul, să băgăm situl tău acolo, apoi să-l închidem.

Mă credeți sau nu, ce am scris mai sus a fost cât se poate de real. Acum 11 ani lucram la suport pentru xhost. Pe vremea aceea nu aveam un agregator așa că a trebuit să facem unul manual. În pauzele în care nu primeam solicitări la suport trebuia să căutăm site-uri cu feed-uri rss să le includem în agregator. Adică un fel de feedly rudimentar și manual.

Mie-mi revenise blogurile. Așa am făcut cunoștință cu măria sa blogul. Prima dată pe ablog unde eram ex-silentio. apoi interitus apoi GreaterArt. Apoi iar ex-silentio, dar de data asta pe blogspot.

De ce mi-ați închis site-ul? Aveți vreo problemă cu Dinamo? Aveam un blog pentru fanii Dinamo și l-ați închis.

– Stimate utilizator, ați încărcat pe site conținut interzis și ați încălcat regulile noastre prin urmare a trebuit să-l ștergem.

– Aveți ceva cu dinamoviștii ****!@@#@@!@!!!

Nu pot reproduce ce scria acolo, avea un limbaj destul de colorat. Tot un email primit la suport.

Cele mai amuzante erau emailurile primite pentru înregistrare domenii.

– Vreau și eu să am domeniul propriu, vreau unul cu punct ro.

– Stimate utilizator, pentru înregistrare domenii sau prelungire domenii intrați în panoul de control, alegeți de acolo… (și aici mă chinuiam să fac șablonul pentru astfel de probleme personalizat, să nu creadă clientul că avem un răspuns standard…. și după ce-l trimit primesc răspunsul de mulțumire:

– Da nu vrei să mi-l faci tu? Uite, înregistrează-l pe *****.ro Vrei?

Mă bucur să văd că între timp blogurile au evoluat, tot mai mulți și-au cumpărat domenii proprii care acum sunt foarte ieftine și ai și avantajul că fiind ograda ta, poți să faci cam tot ce vrei pe acolo.

Eu am rămas ani buni ex-silențio, de la latinescul argumentum ex silențio. Deși cumpărasem domeniul pe care-l am acum, nu voiam să-mi știe lumea numele real. Acum câțiva ani m-am decis să ies din anonimat.  Și iată-mă-s! Și chiar dacă au fost uneori luni în care nu am scris nimic, nu mi-a venit să renunț la el,. E locul meu virtual de joacă. Unde mă relaxez, mă amuz, informez, defulez, depinde de situație.

A.. ce e cu blogoreea blogosferică? Așa-i numeam noi pe cei care scriau foarte mult și spuneau foarte puțin. Că au blogoree – de la logoree – blogosferică – de la blogosferă.

*Articol scris pentru Super Blog 2018 

Distribuie cu încredere și celorlalți:

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.