Obiceiuri trăznite de revelion

Odată cu trecerea în Anul Nou, de revelion, oamenii din diferite părți ale lumii au diferite obiceiuri, tradiții, chestii, unele haioase, altele de-a dreptul bizare. Vorba aia, câte bordeie atâtea obiceie. Sau cum spune marele nostru compozitor “Sorcova” Câte cuie sunt pe casa atâția galbeni la masă.

 • În Danemarca, danezii iau farfuriile nefolosite și le sparg pe unde apucă. Pe pereți, pe jos, în capul soțului/soției, practic o dată pe an au dezlegare la violență domestică.  Ceea ce e bine. Mai scapi și de nervi, și de vesela nefolosită, și, dacă țintești bine… intri fericit în noul an!
 • În Spania este un alt obicei interesant de revelion. Dacă mănânci 12 boabe de struguri la miezul nopții o să ai noroc cu carul. Tradiția este și la români, numai că s-a modificat puțin. Strugurii sunt transformați în vin și nu e vorba de 12 boabe ci de 12 pahare. Sau sticle, după caz.
 • În Columbia, oamenii poartă valize cu ei toată ziua în speranța că vor călători. În primul rând ei vor rămâne cu speranța. În al doilea rând cred că “tradiția” asta a for inventată de Pablo Escobar când nu mai știa cum să scoată drogurile din țară.
 • În unele părți din Africa de sud oamenii aruncă mobila pe geam. E de înțeles. Ce să facă cu ea? De mâncat n-au ce să mănânce, de dormit nu pot că-i trag curentul și cine știe pe unde ajung… ce să facă ei cu mobila?
 • În Scoția, de revelion, prima persoană care trece pragul unei case trebuie să aducă un cadou. Și din cauza acestei tradiții, de revelion, toți scoțienii stau la casele lor.
 • În Estonia, oamenii mănâncă de șapte ori pe zi, de Anul Nou, pentru a-și asigura prosperitatea în Noul An. Spre deosebire de români care mănâncă de 12 ori pe zi pentru a-și asigura un loc la Urgențe.
 • În Thailanda, oamenii aruncă unii în alții cu găleți cu apă. Mai știu și pe la noi astfel de persoane, dar nu aruncă cu găleți cu apă. Iar după ce aruncă cu apă se mânjesc cu talc gri. La noi, în special politicienii, folosesc tot cu un fel de talc, dar maro.
 •  Se spune că în unele zone în România, oamenii aruncă monede în apă, ca să aibă noroc. Alții, mai cretini din fire, au luat tradiția atât de în serios că au aruncat monede și la delfinariu.
 • Iar alții, nepăsători în fața acestor tradiții, își urează pur și simplu La mulți ani!  Și mai și ciocnesc un pahar de șampanie.

Și în loc de încheiere, există prin America de sud superstiția că chiloții purtați de revelion îți cam determină soarta pe tot anul următor. Nu e ciudat? Soarta ta să fie în mâna unor chiloți? Dar pe la ei e serioasă treaba și culoarea chiloților chiar contează, cam așa:

Deci, tu ce culoare preferi? Eu m-am hotărât: iau unii verzi, peste ei unii roșii, peste ăia unii galbeni…

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:31 pm

3 Comments

Add a Comment
 1. La mulți ani coane! să ne vedem cu bine și la anul!

 2. La multi ani! Oamenii sunt superstitiosi, prefera sa creada cu tarie cu un obicei la va aduce noroc, in loc sa puna mana sa-si faca singuri norocul. Dar sunt amuzante chestiile astea si dau farmec sarbatorilor. Despre chiloti nu stiu ce sa zic. Sunt model barbatesc din cate vad, asa ca probabil functioneaza doar la voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.