Ștrandul municipal Râmnicu Sărat

Întrerupem pauza de blogăreală pentru un articol stupid ca și titlul. Ștrandul municipal Râmnicu Sărat. Un nume pompos pentru un ceva inexistent.

Prin ’86 ștrandul municipal era la mare căutare. Avea un nene la intrare care dădea bilete, avea nisip, cabine cu dușuri, trambuline și cel mai important, apă! Zonă specială pentru copii, mi-aduc aminte ce aglomerație era acolo. Apoi, fără nicio urmă de rasism o spun, au năvălit țiganii și s-a terminat totul. La început săreau gardul, câte unul, doi, apoi mai mulți, apoi au început să spele rufele pe acolo, apoi caii… de intervenit nu intervenea nimeni că Ștrandul municipal are marele noroc de a fi așezat la marginea cartierului Zidari, cunoscut de râmniceni sub numele de “Flămânda”. Bănuim ce naționalități găsim acolo, da? Așa că încet încet ștrandul s-a golit.

Am sperat că odată cu schimbarea primarului Constantin Ghinionu, ghinionul se va risipi. Dar nimic.

Vara asta am reușit să intru înăuntru. Câinii dormeau, țâganii erau la cerșit, era liniște. Acum însă nu am mai reușit.  Dar de câte ori trec pe acolo rămân cu un gust amar. A fost “colonizat” de rromi. Știți voi, un fel de țigani. Și-au făcut case, WC-uri în fostele cabine de duș… ce mai, cartier rezidențial în toată regula.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:31 pm

4 Comments

Add a Comment
 1. S-a ales praful.
  așa se va alege și de toată țara. Țiganul pe unde trece, lasă dezastru și vreo 30 de corcodei in urma…

  1. Deja la mine aici noi suntem minoritatea… 🙁

 2. Pacat, exact sentimentul asta il am si eu cand trec pe langa constructiile parasite de la mine din oras. Nu parasite de tot, e aceeasi situatie cu rromii.

  1. Da, nu e o imagine prea plăcută. Mai ales pentru noi care știm cum erau înainte. Și aici sunt multe construcții în situația asta. Prefer să le văd părăsite, ruinate, decât distruse așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.