De ce nu este util spiritul civic

Pentru că principiul “Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită” este perfect valabil. Râmnicu Sărat, 2017. Tufele din fața blocului: 

Tufe foarte folositoare de altfel, dau un aspect de Wild West. Mă și aștept câteodată să apară Clint Eastwood de după vreo tufă:

– Dying ain’t much of a living, boy!

Și în afară de asta, erau și un foarte luxos adăpost pentru boschetari. Pentru ei era o tufă multifuncțională. Era și bucătărie, și dormitor, și cameră de oaspeți și…da… și baie!!!

După multă vreme un vecin a hotărât să le toaleteze. Și a făcut-o. Adică a făcut treaba Administrației Domeniului Public.

Și a pus crengile lângă. Se vede în poze ce era acolo:

Dimineață mă oprește un lucrător de la ADP sau nu știu ce era:

– Alo, domnu’!
– Da.
– Am văzut că stați în blocul ăsta. Cine a tăiat copacii ăștia?
Pentru o secundă am uitat unde stăm și credeam că e de bine. Poate vrea să-i mulțumescă pentru că a făcut treaba în locul lor. Dar m-am abținut și am mințit:
– Nu știu!
– Să-i spuneți (a se observa ca puțin îl interesa răspunsul meu, omul voia să se descarce) să ia crengile alea de aici, să le ducă nu știu, unde o vedea, să le arunce că-i dau o amendă de nu se vede.
– Dar nu știu cine!
– Așa să-i spuneți!

Și a plecat nervos mai departe. De asta e mai bine, dacă te mănâncă spiritul civic să stai liniștit în banca ta, că poate iei și-o amendă.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

2 Comments

Add a Comment
 1. sa ia amenda, da-l in plm de tampit. niste suturi in cur nu putea sa dea la boschetari, dar sa distruga spatiul verde da.

 2. Ba dimpotrivă, tufele alea trebuiau și ele aranjate, omul n-a făcut decât să taie din crengi. Boschetaru’ e rezistent la șuturi. Și dacă pleacă unul vine altul 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.