Ce să nu faci în săptămâna patimilor

Pentru că suntem în săptămâna patimilor scot și eu la iveală evlaviosul din mine și am să vă povestesc aici virtual despre vremea când eram eu ușă de biserică, pentru că acum nu mă încadrez nici ca balama.
Deci, cum eram eu tânăr evlavios mă hotărâi odată să calc și eu pragul Bisericii de la mine din cartier.
– Ce poate fi atât de greu? mi-am zis. Fac și eu ca ceilalți. Fac ceilalți cruce, fac și eu cruce. Zic ceilalți “Amin”, zic și eu “Partikip”.
Numai că exista un moment pe care nu l-am anticipat. Căderea în genunchi.
– Văleu! îmi zic. Un stâlp, repede! Regatul meu pentru un stâlp după care să mă ascund!
Dar stâlpii erau ocupați; și nu mai putui sta mult pe gânduri că o babă mă ginise și-mi arată îngăduitor podeaua, făcându-mi semn cu capul. Apoi, văzând că nu pricep, îmi arată cu degetul. Ce să fac? Să supăr baba?
Neah…. Mă așez în genunchi. Pe unde găsesc loc.
Iese preotul din altar cântând ceva. O altă babă îngenunchiată pe lângă mine mă bate pe umăr și-mi arată popa. Zâmbesc și zic “Da.”
Mă gândesc că poate voia să zică “Uite, popa! Hai să ascultăm!”
Apoi, după câteva secunde, iar!
La fel, mi-l arată pe popă. O ignor.
Apoi, o voce de undeva din lateral îmi șoptește:
– Băiatu, cu fața la altar se îngenunchează.
Și uite-așa misterul a fost dezlegat.
Numai că… v-am zis ce densitate de babe pe metru pătrat era? Foarte mare. Și eu aveam vreo 16 ani și 80 de kilograme.
Încearcă tu să te întorci la 180 de grade într-o grămadă de babe și să nu le superi. Ce de mormăituri și bombăneli se auzeau de zici că erau la stadion, nu la Biserică! Și cum preotul agita ceea ce am aflat ulterior că se numește cădelniță… m-am liniștit și am ascultat cuminte.

screenshot-www.google.ro-2017-04-13-08-38-22

Și asta a fost ultima denie la care am participat.

screenshot-christianfunnypictures.com-2017-04-13-08-40-19
Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

3 Comments

Add a Comment
 1. ba baiatule, am fost cu matusi-mea intr-o zi la un maslu, vinerea. am stat 3 ore in genunchi. pana s-a terminat slujba. am zis ca nu mai fac asta vreodata.
  n-am mai ingenunchait in biserica. nu trebuie sa mergi in genunchi in jurul bisericii ca sa-i arati lui Dumnezeu ce om bun esti tu.
  trebuie doar sa faci ce e bine, sa ai o morala ok, nu sa te dai mare cu cele mai mari cruci facute sau cea mai puternica voce din biserica cand canti.

 2. Apropo de “cea mai puternică voce din Biserică” în noaptea de înviere cred că a fost vreun concurs ceva… s-au luat la întrecere care să cânte “Hristos a înviat din morți” mai tare. A fost amuzant 😀

  1. fugi mă. aici a fost jalnic. are popa asta o instalatie de toata jena. asa o are de ani de zile. de cand s-a facut biserica. m-am uitat si eu la ea o data. nu aveam ce sa-i fac. in biserica se aude ce canta el, insa la boxele de afara nu. adica se aude 10% din ce zice ala la microfon. si lumea de afara iti dai seama ca nu statea sa asculte sluba. unii spuneau bancuri, altii povesteau retete de prajituri, altii ca uite ce blugi misto mi-am luat, diverse.
   si in momentele in care se auzea ceva din slujba, astia tot vorbeau. pana am inceput sa cant eu. tare. si sa urlu “haideti ma, ati uitat cu totii sa cantati”?

   dupa aia, pe langa noi 3, au mai inceput vreo 4-5 din jur sa cante in ton cu noi. si ne potriveam cu ce canda popa in biserica. a fost misto faza asta. lumea foarte dezamagita ca nu se auzea deloc slujba. culmea e ca numai in sarbatorile mari face problemele astea. in timpul saptamanii, daca canta popa, se aude pana la noi acasa ce zice ala. ciudat cum fix de Paste sau Craciun ii pica astuia boxele, stația…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.