Limitatoarele de viteza

Niște șoferi circulatori prin Buzău sunt supărați nevoie mare că primarele le-a pus limitatoare de viteza la trecerile de pietoni. Și sunt nervoși că acele limitatoare au neobrăzarea de a limita viteza! E culmea, nu? Limitatoare de viteză care limitează viteza… șoferul fiind nevoit săracul să apese pedala de frână! Eventual să schimbe și într-o treaptă inferioară de viteză! Doamne, în ce țară trăim? Pentru asta am murit noi la revoluție? Să ne îngrădească un primar dreptul de a circula cu ce viteză vrem noi pe trecerile de pietoni și prin apropierea școalelor? E inacceptabil așa ceva dragi șoferi!

Păi nu?

Și, să vezi minune… tortul de sub cireașă (sau era invers?) un anume Neculai Morteci care se supraintitulează instructor auto declară pentru adevărul că:

“Nu e rea ideea de a pune denivelări înaintea trecerilor de pietoni (aici suntem de acord) dar trebuie făcute mai late. Aşa cum sunt ele acum, te aruncă pur şi simplu. (păi dacă treci cu 80 peste ele cred și eu că te cam aruncă. De-aia sunt limitatoare, să te limiteze!)

“Îşi fărâmă oamenii maşinile până îşi dau seama inginerii lu’ peşte cât de dăunătoare sunt denivelările astea. Într-o lună de zile se duce şi suspensie, se duce şi direcţie.

Fără supărare domn instructor, dar dacă mașina matale se fărâmă după o lună de trecut peste bumperele alea (nu e ca și când ai merge doar pe ele, doar le treci din cand in cand) ar fi cazul să-ți schimbi mașina. Serios.

Riscul e mai mare cu ele. O să se întâmple accidente grave şi poate să omoare omul pe trecere. Vede târziu denivelarea, frânează brusc, îl loveşte cel din spate şi tot ajunge pe trecerea de pietoni.

Deci cu limitatoare de viteză riscul este mai mare că vitezomanul Gică intră cu viteză – doar de-aia e vitezoman, nu? – în intersecție, oprește brusc, ăla din spate îl lovește, el se lovește de acel limitator, sare în aer și-i aterizează săracului pieton în cap. Ca la super Mario. Ori eu am o imaginație prea bogată, ori nenea ăla e supărat rău pe limitatoarele alea și imaginația îi joacă feste. Dacă tot aveam photoshopul deschis, am făcut o schiță cam cum ar vedea nenea Neculai Morteci un accident din cauza limitatoarelor de viteză.

00990_00001

Evident, așa ceva se întâmplă la tot pasul, nu?

Distribuie cu încredere și celorlalți:

3 Comments

Add a Comment
 1. Hai ca la voi e mai altfel! Nefiind sofer, nu-mi dau seama daca la noi au fost discutii cu limitatoarele, dar le avem peste tot de ani de zile, cred ca s-a obisnuit lumea, nu trece nimeni in viteza peste ele. Imi place schita animata, dar nu da idei unora!

 2. Și la noi au mai fost… dar nu știu ce i-a apucat acum. 🙂 La un moment dat au scos gumele alea și au rămas doar șuruburile. Atunci era chiar distractiv 🙂

 3. La noi in Timisoara primarul a facut ceva mai simplu. Au pus semafoare din 2 in 2 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.