Cum sa te spovedești. Sfaturi practice.

Vrei să te spovedești și nu știi cum? Nu știi nici măcar ce-i aia? E o chestie pe care o faci să scapi de păcatele pe care le ai, să poți face altele! Și dacă nu știi ce e alea păcate, sunt aici să te ajut! Uite:
Pe crestinortodox.ro este o listă de păcate. LISTĂ!!! 193 de păcate de care probabil nici nu știai că există.
M-a pălit curiozitatea fix în moalele capului și am luat lista aia la mână, să văd și eu cât de păcătos sunt. Și am găsit câteva păcate interesante în lista aia. Le redau mai jos, alături de comentariile mele (scrise înclinat):
17. Am zis zau, sa mor eu, sa n-am parte de, sa chiorasc, etc. N-am zis. Să mor eu dacă am zis așa ceva!
22. Am vorbit cu mai multe intelesuri. Da! Se mai întâmplă, de la a 3-a bere încolo.
53. Am inselat statul, depunand declaratii de venit false. Aș vrea să săvârșesc și eu păcatul ăsta, dar nu pot! Atotputernicul DNA veghează!
71. M-am lacomit la mancare. Am mancat cu nesat. Mă bucur de păcatul ăsta de câte ori am ocazia!
72. M-am ametit la cap cu bauturi alcoolice. M-am imbatat. Am si varsat dupa aceea. Prin urmare dacă n-am vărsat nu se pune. Deci sunt OK!
94. M-am impreunat cu sotul (sotia) de mai multe ori in 24 de ore. Să mă trăsnească sfântul fulger dar habar n-aveam că ăsta e un păcat!
97. Am curvit. Am preacurvit. Din care observăm că sunt mai multe grade de curvie: curvit, preacurvit, supracurvit, ultracurvit, hipercurvit, etc. Ca și unitatea de măsură a prostiei, țianul.
113. Am privit filme, poze cu prostii. Am in casa poze, statui cu prostii. Poze cu prostii!!! E amuzant că  nu i-au dus mintea  să scrie “pentru adulți”
120. Am dracuit. Am dat naibii. Si pe mine însumi m-am dat dracului. Am zis: „ sa fiu al naibii ” , „ sa ma ia ”. Să fiu al naibii dacă am zis eu așa ceva!
127. Am mancat eu sau am pus altora in mancare spurcaciune (animal netaiat, carne de om, jertfe satanicesti, necuratie etc.) Asta nu e doar păcat, mai mult ca sigur e și infracțiune!
132. Am facut glume, bancuri cu si despre cele sfinte. Articolul ăsta e păcătos, clar!
143. N-am facut semnul crucii cum trebuie, drept. A se vedea exampleul alăturit:

alungarea-dracilor


151. Nu mi-am pedepsit copiii cand i-am vazut ca persista in greseli. Ăsta nu e deloc amuzant. E chiar trist. Dacă “a pedepsi” e pus mai presus de “a învăța”, “a educa”, nu mai am nimic de zis.
172. M-am casatorit cu evreu, turc, catolic, sectant etc. Din care se observă inteligenta debordantă de care dă dovadă autorul listei. Conform autorului, a fi turc e o religie. Probabil o să o inventeze el dacă se supără: turcismul! 
179.  M-am mascat. Aici n-am nici cea mai mică idee. E la propriu, e la figurat,  e de Halloween, de Crăciun, de revelion? Sau așa .. în viața de zi cu zi?
180. N-am platit contributia la Sfanta Biserica. Ăsta ă păcatul capital. Păcatul păcatelor. El păcato de tutti păcati.
169. Am jelit mortii. Am pus bani pe crucea lor de pe piept sau in mana. Am dat lucruri peste groapa lor. Am spart ceva cand a fost scos mortul din casa. Nici aici nu pricep! O fi păcat să jelești morți? Dar la un alt punct spuneau că nici să râzi n-ai voie! Sunt dezorientat!!!

Undeva prin finalul articolului zicea nenea ăsta că lista e incompletă. Păi dacă și “a umbla mascat” e pe lista păcatelor, eu cred că e destul de completă,  nu?

PS: Dacă acest articol te-a deranjat, supărat, enervat, ofuscat în  vreun fel… click aici

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

4 Comments

Add a Comment
 1. Hm, dincolo de amuzamentul situatiei, vreau sa te intreb, caci pe vremea mea nu se facea in scoala, oare chestii din astea le sunt predate elevilor la ora de religie?
  Oare asta propovaduieste ortodoxismul?

  1. Eu am făcut religia în generală cu o preoteasă iar în liceu cu un preot pasionat de istoria sectelor religioase deci nu pot vorbi din experiență. Dar de obicei da, chestii din astea se predau. Dacă te uiți într-un manual de religie te ia groaza 🙂

 2. Ce-am ras! Am intrat pe lista si am ajuns la concluzia ca viata mea este un un pacat continuu…

  1. Da, toți suntem niște păcătoși… numai ei, adminii site-ului ăla, sunt fără de păcat! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.