Cum au apărut vegetarienii pe pământ și de ce

Haideți să vă spun eu cum a apărut vegetarianismul. Am luat mașina timpului cu trei viteze și am plecat înapoi în timp… tocmai când niște triburi de vânători preistorici se luptau cu un mamut preistoric să-l belească de blana lui preistorică.
Așadar pe vremea aceea bărbații triburilor plecau la vânat pentru a asigura hrana familiei. Vorba lui Caragiale după câteva zeci de mii de ani: “Famelie mare, remunerație mică, după mamut.

Acestea fiind spuse, este la mintea cocoșului cu handicap mintal -sever- că nu toată lumea avea mamut pe farfurie la cină. Bărbații mai puternici, mai iscusiți prindeau mamuți în timp ce ceilalți, leneșii, fricoșii se întorceau acasă – în grotă mai bine zis – cu mâinile în c** (probabil că dacă aveau buzunare se întorceau cu mâinile în buzunare, dar așa… ). Ăștia, pentru a nu muri de foame se apucau de mâncau buruieni. Și s-au chinuit să se convingă pe ei înșiși – și au și reușit – că nu de leneși, fricoși și neîndemânatici mănâncă buruieni, ci pentru că sunt extraordinar de bune.
Și când ceilalți râdeau de ei că “hăhăhă ce proști sunteți, mâncați buruieni” ei răspundeau frustrați că nu-s buruieni, ci ei mănâncă delicatese… nu mortăciuni. Și se băteau cu pumnul în piept “Noi suntem vegetarieni bă! Vegetarieni!” Și așa le-a rămas numele…
Legenda spune că frustrarea vegetarienilor s-a perpetuat – din vegetarian în vegetarian – până în ziua de azi.
Acestea fiind clarificate, e vremea să mă întorc în vremea mea… nu de alta dar mi se răcește salata de praz… pe care am așezat-o lângă creierul pane.
Și acum, mare CONCURS mare!!!
Trimite articolul acesta (vezi că e un boton cu share mai jos) unui prieten vegetarian sau vegan sau suspectat de vegetarianism și primești cadou un ceaun cu tochitură moldovenească în untură, cu usturoi și mămăliguță. Asta după ce o gătești tu, desigur, că doar nu vrei să ți-o trimit eu, nu?
Și apropo… tochitura se face doar cu untură, da? Nu ulei, UNTURĂ!
PS: Sper că ați înțeles că e doar un pamflet, da?
PPS: Ideea cu vânătorii nu-mi aparține, dar nu mai știu unde am citit-o să pun link aici.
Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

2 Comments

Add a Comment
 1. Daca-ti pica in mana culegerea lui Gerard Klein intitulata Povestiri de parca ar fi…o sa gasesti in ea si “Discurs pentru aniversarea a o sută de ani ai internaționalei vegetariene”
  Cu siguranta o sa-ti placa 🙂

  1. Am notat, am să o caut. Mersi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.