Exemplu de manipulare

Manipularea este procesul prin care X îl determină pe Y să-l înjure pe Z fără ca X să-i spună lui Y: Înjură-l pe Z, așa încât Y să creadă că îl înjură pe Z din proprie inițiativă. Dacă nu înțelegeți luați un pix și notați… e ca o ecuație cu trei necunoscute.
Cunosc foarte bine cum funcționează căci prin ’90 tovarășul Iliescu m-a convins că piața Universității e plină de golani și că minerii au venit să planteze panseluțe. Dar aveam o scuză… aveam doar 11 ani și nu prindeam decât TVR-ul.

Acum vă dau un alt frumos exemplu de manipulare, involuntar de data asta dar la fel de eficient, care a avut loc în urma unei altercații din centrul vechi între un tânăr și un angajat al poliției locale.
Aici noi nu am urmărit o știre ci un meci de bing-bong. Nu, nu de ping-pong… la ping-pong se folosește bila de ping-pong… aici s-a folosit bila de pistol cu bile… deci e bing-bong! Pe fiecare site de știri evenimentul era prezentat altfel.
Meciul s-a desfășurat așa:

1. Altercație în centrul capitalei între un tânăr și un angajat al poliției locale. Tânărul era gălăgios și polițistul i-a cerut să se legitimeze:

Scor: 1 – 0 pentru polițist

2. Tânărul, pașnic, i-a cerut și el polițistului să se legitimeze. Polițistul s-a enervat, a scos pistolul cu bile, i l-a pus tânărului la tâmplă și a tras… de trei ori.

Scor: 1 – 1 

3. De fapt… tinerii erau cam recalcitranți și unul dintre ei lovise pe unul din polițiști cu o sticlă în cap înainte ca polițistul să scoată pistolul.

Scor: 2 – 1 pentru polițist. 

4. De fapt, tinerii nu erau gălăgioși și polițistul a fost lovit cu sticla după ce tânărul a fost împușcat.

Scor 2 – 2 

5. De fapt… poliția locală nu are în dotare astfel de arme și ce a făcut polițistul constituie infracțiune la regimul armelor și munițiilor. (știrea a apărut pe pagina stirileprotv.ro , apoi n-am mai găsit-o)

Scor: 3 – 2 pentru tânăr

6. De fapt… polițistul nu l-a împușcat deloc pe tânăr ci l-a lovit cu pistolul în cap. (via zoso.ro)

Scor: 3 – 3

7. Și în final… celălalt polițist e în spital cu un traumatism cranian, cauzat de o sticlă. Nu știu de ce dar îmi vine să cred că polițistul a acționat cam în legitimă apărare.

Scor final 4 – 3 pentru polițist.

Și când te gândești că nimic nu s-ar fi întâmplat dacă tânărul s-ar fi legitimat frumos, cum prevede legea. Dar așa pățești când ești tânăr, teribilist, cu o lipsă acută de creier.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.