Exemplu de manipulare

Manipularea este procesul prin care X îl determină pe Y să-l înjure pe Z fără ca X să-i spună lui Y: Înjură-l pe Z, așa încât Y să creadă că îl înjură pe Z din proprie inițiativă. Dacă nu înțelegeți luați un pix și notați… e ca o ecuație cu trei necunoscute.
Cunosc foarte bine cum funcționează căci prin ’90 tovarășul Iliescu m-a convins că piața Universității e plină de golani și că minerii au venit să planteze panseluțe. Dar aveam o scuză… aveam doar 11 ani și nu prindeam decât TVR-ul.

Acum vă dau un alt frumos exemplu de manipulare, involuntar de data asta dar la fel de eficient, care a avut loc în urma unei altercații din centrul vechi între un tânăr și un angajat al poliției locale.
Aici noi nu am urmărit o știre ci un meci de bing-bong. Nu, nu de ping-pong… la ping-pong se folosește bila de ping-pong… aici s-a folosit bila de pistol cu bile… deci e bing-bong! Pe fiecare site de știri evenimentul era prezentat altfel.
Meciul s-a desfășurat așa:

1. Altercație în centrul capitalei între un tânăr și un angajat al poliției locale. Tânărul era gălăgios și polițistul i-a cerut să se legitimeze:

Scor: 1 – 0 pentru polițist

2. Tânărul, pașnic, i-a cerut și el polițistului să se legitimeze. Polițistul s-a enervat, a scos pistolul cu bile, i l-a pus tânărului la tâmplă și a tras… de trei ori.

Scor: 1 – 1 

3. De fapt… tinerii erau cam recalcitranți și unul dintre ei lovise pe unul din polițiști cu o sticlă în cap înainte ca polițistul să scoată pistolul.

Scor: 2 – 1 pentru polițist. 

4. De fapt, tinerii nu erau gălăgioși și polițistul a fost lovit cu sticla după ce tânărul a fost împușcat.

Scor 2 – 2 

5. De fapt… poliția locală nu are în dotare astfel de arme și ce a făcut polițistul constituie infracțiune la regimul armelor și munițiilor. (știrea a apărut pe pagina stirileprotv.ro , apoi n-am mai găsit-o)

Scor: 3 – 2 pentru tânăr

6. De fapt… polițistul nu l-a împușcat deloc pe tânăr ci l-a lovit cu pistolul în cap. (via zoso.ro)

Scor: 3 – 3

7. Și în final… celălalt polițist e în spital cu un traumatism cranian, cauzat de o sticlă. Nu știu de ce dar îmi vine să cred că polițistul a acționat cam în legitimă apărare.

Scor final 4 – 3 pentru polițist.

Și când te gândești că nimic nu s-ar fi întâmplat dacă tânărul s-ar fi legitimat frumos, cum prevede legea. Dar așa pățești când ești tânăr, teribilist, cu o lipsă acută de creier.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.