Eu și bibliotecile

În continuarea programului urmează un articol în care arăt cât de mult îmi place mie să citesc! La cărți mă refer. D-alea scrise de scriitori, că pe-alea 52 le știu pe dinafară. Am citit zilele trecute că biblioteca Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”din Iaşi este printre cele mai frumoase din lume. Iar eu, care am locuit câțiva ani buni la Iași, habar n-aveam de biblioteca asta. De fapt, nici măcar de facultatea aia nu știam nimic.

Și asta mi-a adus aminte de experiența mea cu bibliotecile ieșene. Cunoșteam BCU din “scoarță în scoarță”, ca să zic așa. Și BCU-ul mă cunoştea bine, că de la o vreme nu-mi mai dădea cărți decât la sala de lectură. Nu contează de ce. Dar altă bibliotecă nu știam.
Numai că, prin anul 4, am aflat că nu primesc diploma dacă nu iau nu știu ce țidulă de la Bibliotecă precum că n-am restanțe, n-am datorii, n-am rupt file din povești, n-am fluierat în sală etc. Și mă duc la BCU. De acolo îmi zice “Nu de la noi, ci de la….(am uitat cum se numea, dar era ALTĂ bibliotecă)
M-am dus să întreb lumea. Și am primit numai răspunsuri mirate “Cum, nu știi unde este biblioteca asta???? N-ai fost niciodată acolo????”

Până la urmă și-a făcut milă cineva de mine și m-a dus acolo.
Știți cum se simte un cetățean onorabil care a fost răpit de extratereștri și dus pe nava lor??? Așa mă simțeam eu acolo. Mișunau studenții în stânga și în dreapta și eu stăteam în mijlocul lor și mă uitam în toate direcțiile. Inclusiv în sus, că avea etaj. Mă și așteptam să apară un din ăla cu capul mare și ochii oblici să zică: “Your world is doomed. We will take the lead!” Nu știu de ce, dar am impresia că extratereștrii când vor veni vor vorbi engleză. Dar… nu a venit nimeni. Am luat – nu-mi mai aduc aminte cum, dar a durat vreo două ore – hârtia aia nenorocită și am fugit de acolo! Așa de impresionat am fost că am și uitat cum se numea biblioteca aia. Serios, n-a fost o experiență plăcută!
PS: BCU = biblioteca centrală universitară.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.