Am mai scris despre ăla cu “pocăi-ți-vă vine isus” sau despre ăia care cu cinci coaste care tremură tot timpul, adică penticostali. Am râs destul de ei, trecem la o treaptă superioară:
Ăia care-și fac pagini / grupuri religioase pe facebook și invită credincioșii / pocăiții să dea cu like-ul. Ce caut eu pe paginile / grupurile alea? Iete, primii niște invitații și curiozitatea fu mai mare decât X-ul ăla mare și roșu din partea de dreapta-sus a ecranului.
Ei bine, am observat un fenomen curios. Lumea postează chestii … religioase: ba un citat, ba o poză, ba un blestem către necredincioși, iar membrii grupului / paginii postează comentarii.
Ce comentarii scriu ei? Comentarii religioase, pline de evlavie, foarte atent elaborate și foarte inteligente, precum:
AMIN!
Da, amin! Atât. Apare o poză cu un “Fericiți cei săraci cu duhul…” și imediat apar 20 de “Amin-uri”
Nu un comentariu la obiect, nici măcar un “Da bă, sunt fericiți ăia” sau “Nu creeed”… nu. Doar atât. AMIN! A.. mai e și câte-un rătăcit de aleluia. Dar aminul conduce detașat.
Exact ca la oi. Ciobanul mână oile și ele zic toate în cor: Beeeeeee. Atât. Că atâta știu.
Bula la ora de religie.
Profesoara il intreaba:
– Bula, cate porunci sunt?
– 10 d-na profesoara.
– Bravo Bula.Dar daca nu respecti una dintre ele, ce se intampla?
– Raman noua..
Dumnezeu coboara pe pamant sa-si aleaga poporul.
Se duce la tigani: “Vreti sa fiti poporul ales?” “Vrem, mosule” “Dar trebuie sa va dau o porunca…” “Da-ne-o, mosule” “Sa nu mai furati.” “Mersi, mosule, nu ne intereseaza”
Se duce la italieni: “Vreti sa fiti poporul ales?” “Vrem.” “Dar trebuie sa va dau o porunca…” “Da-ne-o.” “Sa o lasati mai moale cu femeile.” “A, nu, multumim, nu ne mai intereseaza”
Se duce la evrei: “Vreti sa fiti poporul ales?” “Da.” “Dar trebuie sa va dau o porunca…” “Cat costa?” “?!?!.
Pai nu costa nimic….” “Da-ne 10.”
– Cate porunci exista, Vasile?
– Zece pentru barbati si noua pentru femei, parinte.
– Si de ce ma rog doar noua pentru femei?
– Pai, “sa nu ravnesti la femeia altuia” nu este valabila
Și în final, vreți să știți cum au apărut cele 10 porunci? Mi-e lene să-l traduc, dar vedeți în filmulețul de mai jos cum au apărut. Să mulțumim lui Mel Brooks pentru asta.