Dependența de cafea. De ce nu e bine să o tratezi

Dependența de cafea apare atunci când ești dependent de cafea. Evident că nu se putea altfel. Cum afli că ești dependent de cafea? Cercetătorii britanici au descoperit niște simptome ale dependenței, printre care cel mai important este acela că… bei cafea. Eventual zilnic. Eventual multă. Eventual cu zahăr sau fără. Cafeaua cu frișcă nu este cafea, nu intră la categoria asta. Este orice, numai cafea nu!
Simptomele sunt dintre cele mai neplăcute și dintre cele mai negative: te trezești mai repede, ai mai multă energie, ești mai vesel, mai bine dispus, ai un motiv simplu și la îndemână de a ieși “la o cafea”… și așa mai departe. Nu mai vorbesc de faptul că te protejează de boala Parkinson (asta e pe bune!), deci la bătrânețe nu o să te temi că ai să verși cafeaua pe jos.

Din păcate, cauza unor mici defecțiuni tehnice la sistemul circulator subsemnatul a trebuit să renunțe la cota zilnică de cafea, trecând pe combustibilul de rezervă, cafea decafeinizată și mai rău, ceai verde chinezesc cu gust oribil. Dar nu a funcționat. Și mi-am dat toată silința! Aia decafeinizată nu e chiar așa bună la gust și nici nu are vreun chef să te trezească dimineața. Iar ceaiul ăla chinezesc… ei bine.. acum înțeleg de ce au chinezii ochii așa de mici. De la somn. Dorm pe ei, tot timpul, ca mine când beau ceai chinezesc.

Așa că cea mai simplă metodă de a scăpa de dependența de cafea este să o înlocuiești cu… o cafea mai mică, sau cu un espresso. Sau cu un ness.  În niciun caz nu trebuie să renunți. De dependența de cafea nu trebuie să scapi, trebuie să te bucuri de ea în fiecare zi.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.