Decât atât

Nu mă deranjează nimic mai mult decât acest “decât” așezat acolo unde nu trebuie și i-urile mai multe sau mai puține decât normal. De exemplu, de câte ori citesc propoziții de genul “Ar trebuii să fii citit și tu decât atât, decât o carte.” îmi iese câte un fir de păr alb. Și albesc într-un ritm alert în ultima vreme.

Nu am pretenția că aș fi vreun bun cunoscător în ale gramaticii. Fac și eu greșeli destule, chiar rușinoase câteodată. Dar decât-urile și i-urile alea mă enervează la culme. Restul nu mă interesează, doar astea-s problema. Sau să zic “decât astea-s problema”?

În afară de asta, nici nu știu cum să procedez cu persoanele care tot fac greșelile astea. Să le zic direct, să le atrag discret atenția printr-o aluzie – pe care cel mai probabil n-or s-o priceapă – sau să mă prefac – ca și până acum – că nu observ?
Oricum ar fi, trebuie să mă obișnuiesc într-un fel cu decât-ul ăsta pus acolo unde nu trebuie… așa că l-am pus în titlu. De azi înainte ex-silentio este decât un blog. Poate așa mă obișnuiesc. Nu de alta, dar n-aș vrea să albesc prea curând.
Deci… decât un blog.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.