De ce vreau ca Voiculescu să fie condamnat

Nu, nu pentru ICA, nici pentru afacerile dubioase pe care le-a făcut, nici pentru că a prejudiciat statul cu X lei. Nici măcar pentru că a fost securist. Vreau să-l văd la pușcărie pentru o faptă mult mai gravă, în opinia mea, pentru care ar trebui condamnat fără ezitare. Din păcate pentru această faptă nu se dă nicio pedeapsă.

Vreau să-l văd la închisoare pentru ca a creat o mașinărie foarte eficienta de manipulare a maselor. Mașinărie care nu a avut efect doar asupra naivilor și oamenilor slab instruiți, ci și asupra unor categorii de oameni care – cel puțin teoretic – ar fi trebuit să gândească singuri.

Lăsând la o parte emisiunile gen “Sinteza zilei” (parcă așa se numește) sau “În gura presei”, unde se vede clar intenția prezentatorilor, problema apare la emisiunile de știri care ar trebui să fie informative și pur obiective. Emisiunile astea de știri sunt orice, numai obiective nu! Știrile sunt așa de fin deformate încât cu greu îți dai seama unde este adevărul și unde e vorba de manipulare. Majoritatea oamenilor cred în mod inconștient că o emisiune de știri prezintă realitatea așa cum este ea și nu mai pun sub semnul întrebării informațiile primite, nu le mai trec prin niciun filtru al gândirii proprii.

Așa fac cei de la antene acum cu Voiculescu, așa au făcut și cu referendumul de acum câțiva ani. Și astea sunt doar două exemple mai evidente.

Asta mi se pare o infracțiune mult mai gravă decât toate celelalte. Modul asta de manipulare mi se pare mai mârșav și mai periculos decât orice alta infracțiune.
Nu zic că doar Antenele fac asta. Astfel de încercări (anti Ponta, pro Ponta, pro Băsescu, etc) există și la alte posturi TV, dar încercările lor sunt cel puțin ilare. Cu alte cuvinte, nește amatori, dom’le!

Pentru asta as vrea cel mai mult sa-l văd la închisoare. Nu ma interesează  altceva.

PS. Nu e articol politic, nu sunt nici pro nici contra nimănui. Este doar un articol despre manipulare.
Și eu am fost victima unei manipulări la fel de mârșave, în anii 90 când știrile ajungeau în provincie prin singura televiziune de știri controlata de… știți voi cine.  Și “știți voi cine” n-a fost tras niciodată la răspundere pentru asta.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.