Câte ceva despre grindină

Azi s-au rupt niște nori prin apropiere. Eram în câmp deschis, singura posibilitate de adăpost a fost un prun amărât cu câteva crengi. Acolo am stat cât a plouat, vreo 20 de minute. Și n-ar fi fost nimic dacă nu venea și grindina. Cred că am și câteva cucuie, că de vânătăi am făcut rost… destule.
Cât am stat sub prun, în timp ce bucățile de grindină mă păleau pe unde apucau, avui timp să cuget:

– N-am să mai comentez vis-a-vis de inundații și de oamenii luați de ape. Una e când stai la TV și alta e când ești în mijlocul acțiunii. Încă vreo jumătate de oră dacă ploua așa, mă lua și pe mine apa 🙂
– Bucățile mari de grindină cauzează cucuie la cap și vânătăi pe restul corpului.
– Ploaia cu grindină e a dracu’ de rece. Pot să zic acum că am făcut duș cu gheață.
– Am fost inspirat că am lăsat camera acasă. Dacă o luam cu mine rămâneam fără DSLR.
 – Degeaba tot înjură lumea sistemul de canalizare. La așa un debit, nicio canalizare normală n-ar face față. În 20 de minute un drum s-a umplut de apă. Și repet, eram în câmp, era drum de pământ și în rest câmp cât vezi cu ochii.
– Dacă tot te adăpostești sub un prun, nu strică să mănânci niște prune în timp ce te bate grindina. Sunt și gratuite, și spălate.

PS. Dacă scoți telefonul să faci poze când afară grindinește și plouă cu găleata, ai foarte mari șanse să rămâi fără el. Din păcate, telefonul meu n-a știut să înoate. Acum e la reanimare; dacă nu-și revine până mâine, trebuie să-mi iau altul.

Sursa foto: nu e a mea, e luată de-aici
Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.