Ți-a luat foc mașina? Fă-i o poză!

O șoferiță șoferea pe șoseaua Kiseleff când a văzut că iese fum de sub bord. Ce a făcut? L-a sunat pe tac-su care i-a spus să iasă din mașină!!! Ce a făcut în continuare? A așteptat pompierii și a făcut poze. Pe site-ul cu știrea nu scrie, dar asta au spus la TV.
Oare la școala de șoferi, la orele de teorie nu te învață și ce să faci în situații de urgență? Oare nu există un capitol ceva cu “ce faci când îți ia foc mașina”? Că sigur varianta “sună pe cineva și întreabă” nu este cea mai avantajoasă, mai ales dacă n-ai CASCO.
Păi, ce trebuie să faci când îți ia foc mașina?

În primul rând, mașinile mai noi au un sistem care te ajută să deconectezi repede bateria, fără să mai cauți cheia de 10 ca la dacie. Trebuie doar să știi să deschizi capota. Și dacă n-au sistem din ăsta, ar trebui pus unul. Așa, preventiv.
Eu aveam ceva de genul ăsta:

conector terminal baterie de acumulatoare auto

Dar mai sunt și altele, mai ușor de folosit, ca ăsta:

În al doilea rând, tubul ăla din portbagaj pe care scrie “stingător” nu e pus acolo degeaba. Ăla cam trebuie folosit în situații din astea… măcar nu zici că n-ai încercat. Dai cu el pe unde iese fum, pe unde nu iese fum, pe unde vezi vreo flăcărică oricât de mică ar fi, că dacă ajunge flăcărica la conducte tot ce-ți mai rămâne să faci e … să te rogi. La pompieri, să sosească mai repede!
Asta dacă i-ai anunțat. Dacă nu i-ai anunțat, faci poze și le pui pe facebook. Măcar așa primești câteva laicuri și-ți mai trece supărarea.
PS: Am pățit-o pe un drum de munte, s-a rezolvat imediat doar cu deconectarea bateriei. De atunci sunt atent la orice miros mai neobișnuit care se face simțit în mașină. 
PPS: Nu e un caz singular, din păcate. 

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.