Ce găzduire gratuită mai găsim?

Prin 2006 când mi-am vârât prima dată nasul în online existau o căruță de firme care ofereau găzduire gratuită. Găzduire gratuită pentru site-uri, bloguri, galerii foto; existau atunci ablog.ro, zice.ro, weblog.ro, home.ro și cei mai mari, xhost.ro și lx.ro între care se ducea lupta pentru locul 1 în ceea ce privește serviciile de găzduire gratuită. Pe vremea aia avui norocul să lucrez la xhost.ro (între timp mi-am adus aminte că-s psiholog și am plecat la alte firme). Dar mi-am lăsat site-urile în continuare acolo; și bine am făcut căci…

De ăia mai mici s-a cam ales praful, iar lx-ul este acum televiziune online. Nici măcar site-uri cunoscute cândva precum nimic.org sau sictir.org nu mai există acum.

Dintre toate site-urile care ofereau găzduire gratuită, xhost.ro a rămas în picioare. Iar de când a fost preluat de blue/pink, parcă merge din ce în ce mai bine. Acum au o ofertă mai mare de domenii pe care poți crea subdomenii cum vrei și câte vrei: xhost.ro, uv.ro, marte.ro, pluto.ro, trei.ro, sapte.ro, ws43.com, octopis.com, lydo.org, sufx.net, afoto.ro, discuta.ro, jurnalweb.ro, 3host.ro, magazinweb.ro, iauto.ro, anunturigratis.ro, locuinteonline.ro, albastru.info, argintiu.info, cenusiu.info, galbui.info, maroniu.info, negru.info, portocaliu.info, rosu.biz, verzui.info.
Acum, nu știu cine și-ar face un site pe domeniul galbui.info sau maroniu.info, dar dacă ai vrea un magazin online, parcă sună mai bine o adresă de genul vasilică.magazinweb.ro, sau dacă ai vreo mașină (sau mai multe) de vânzare, ai avea mai multe șanse cu un site dedicat trabanturi.iauto.ro. Sau o galerie foto gheorghefotograful.afoto.ro. Nu ar arăta mai bine?

De ce zic toate astea? Pentru că așa am făcut primii bani online. Și încă mai fac. Nu am vrut să dau banii pe domeniu propriu, mai ales când nu știam ce succes poate avea site-ul, așa că am preferat serviciile de găzduire gratuită. Cam toate site-urile mele sunt găzduite aici, și îmi aduc un venit în plus. (nici mare, dar nici de neglijat). Și în plus, sunt și gratuite. Iar dacă vrei să scapi de bannerele publicitare costă doar 6 euro pe an.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.