Organu’ la datorie

Ieri  săptămâna trecută m-am întâlnit față în față cu un accident. N-am idee cine și  dacă a murit, că n-aveam timp de stat. Cert este că am văzut ce se vede și în imagine. O motocicletă împrăștiată pe șosea, o cască de motociclist turtită undeva la 2 metri de motocicletă și cam atât. După cum era așezată pe jos am dedus că motociclistul n-a acordat prioritate. Sau s-a împiedicat și a căzut, că n-am văzut nicio mașină accidentată prin preajmă. Așa că îmi arunc un ochi, fac o poză rapid (fără să se observe, din mers) și traversez intersecția (regulamentar pe la colțul intersecției, că n-avea trecere de pietoni)
Ce face milițianul? Mă vede, îmi face semn; eu mă uit la el – puteam să-l ignor, da am zis să fiu politicos – el se apropie de mine și ce-mi zice?
– Alo, pe trotuar! Mergi pe trotuar!
Mă uit la el timp de vreo doo secunde, timp în care creierul meu încerca cu disperare să înțeleagă cum naiba să merg pe trotuar dacă eu traversam intersecția. Apoi i-am răspuns foarte politicos:
– Cum naiba să merg pe trotuar dacă traversez intersecția?
Apoi mi-a părut rău. Nu obișnuiesc să mă cert cu lumea, da’ pur și simplu mă enervez când unii vor cu tot dinadinsul să pară importanți. Și nu mă refer doar la polițiști, ci așa, în general.

PS: Articolul e mai vechi (din 4 aprilie) dar mi-e lene să fac unul nou.  Mi-a fost lene și să-l recitesc pe ăsta…

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.