Haoleu, da muieți îs posmagii?

Redau în câteva cuvinte și imagini povestea expusă pe larg aici, în Adevărul de Vaslui. Povestea reală acolo. Aia ireală, aici. Pe scurt. A fost odată ca niciodată,  acum 4 ani niște romulani prin centrul Bârladului, romulani ce au primit case noi nouțe. Poate erau mai șubrede ele, da’ stăteau în picioare. Și arătau decent. Așa:

Puradeii zburau, pardon… zburdau în voie, și totul era frumos:

Dar, un nor mai negricios apăru pe cerul existenței acestor omuleți mici și triști. Își aduceau cu nostalgie aminte de clipele dragi petrecute în cartierul lor băștinos din centrul orașului. Aia era adevărata lor casă. Adică asta:

Vedeți ce diferență? Vedeți ce amărăciune era în sufletul săracului rrom? Să nu mai pună el grătarul în sufragerie, să fie nevoie ca în fiecare zi să deschidă și să închidă tot felul de dispozitive ciudate cu numele de fereastră și ușă, să fie nevoit să dea cu mătura…
Și atunci s-au pus pe treabă. Și au transformat noile căsuțe după chipul și asemănarea lor. Adică așa:

Sau așa:

Și povestea continuă. Locuitorii nu se vor lăsa până nu vor transforma noul cartier. În curând vor pune și ferestrele pe foc iar ușile (dacă sunt din metal) le vor vinde la fier vechi.
Eu cred că autoritățile au greșit. Locuințele alea sociale trebuiau monitorizate, oamenii ăia trebuiau monitorizați mai atent și sancționați. Care nu se încadrează să fie evacuat imediat. Poate așa se mai “”deștepta”” lumea. Cu două rânduri de ghilimele, da? S-au trezit și autoritățile acum, dar cred că e cam târziu.
Ce a fost acolo e ca și cum ai pune lupul paznic la oi. Ca și cum i-ai da unui copil un chibrit și i-ai zice “să nu te joci cu el, că nu e bine”.
Nu știu dacă oamenii aceia pot fi educați sau nu și nu-mi dau cu părerea. Deși afirmațiile lor din finalul articolului…

Primăria nu vine să ne repare acoperişul
De ce să plătim chirie dacă se cheamă că-i locuinţă socială?
De ce nu ne mai dă primăria o locuinţă?

…mă fac să mă gândesc la Povestea unui om leneș. Și toată lumea știe cum s-a terminat povestea unui om leneș, nu?

sursa fotografii: adevărul.ro 
sursa articol: adevărul vaslui
Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.