Despre lege și tocmeală

Eu nu înțeleg o chestie. Nu înțeleg de ce nu înțeleg unii oameni că legea e valabilă pentru toți, indiferent de cine este și ce a făcut cel ce a încălcat legea.
În mintea unora aplicarea legii este condiționată de comportamentul persoanei respective.  Ai înșelat statul cu 10000 de euro și ți-ai luat elicopter? La închisoare cu tine! Ai înșelat statul cu 10000 de euro și ai construit un spital pentru bolnavi? Hai să-l iertăm, săracu. Ai furat o mașină și ai intrat în șanț cu ea? La închisoare cu tine!
Ai furat un sac cu mălai că n-ai ce să mănânci? Săracu… nu merită să facă pușcărie pentru atât.
Da ăilalți care fură milioane de ce nu fac pușcărie? Da’ ăia care omoară oameni de ce nu fac pușcărie?

În aceeași dezordine de idei, dacă furi cât cuprinde și între timp mai construiești niște case, mai dai o țuică de pomană, oamenilor nu le mai pasă ce și cât ai furat. Doar nu ai luat din buzunarul lor, nu?
În mintea ăstora faptele bune și faptele rele se anulează reciproc. Ai făcut ceva rău? Fă ceva bun și te-am iertat.

Nu înțeleg oamenii ăștia…
Legea este valabilă pentru toți și încălcarea ei atrage niște pedepse. Că de-aia e lege. Că unele sunt mai legi decât altele… e altă poveste. Când o să citesc undeva că “Furtul se pedepsește cu închisoare de la … până la… cu excepția cazului în care inculpatul a furat în scopuri caritabile sau pentru a face fapte bune, sau se căiește, sau se roagă la Dumnezeu să-l ierte ” atunci am să-i cred și pe ăștia care se plâng că “nu merita să fie la pușcărie, e simbolul țării, e un om de valoare, a recunoscut că a greșit etc etc”. Da, de Gică Popescu e vorba.

Nu știu alții cum sunt, dar eu n-aș fura o bucată de pâine nici dacă ar fi să mor de foame! Prefer să mor de foame decât să fur. Așa sunt eu construit, mai anapoda. Eu nici măcar să mint nu pot, (și ascultați la mine, asta nu-i o calitate, e un defect!!!) darămite să mai și fur.

Se pare că am mari probleme de înțelegere. Eram curios dacă mai este și altcineva în situația mea… Sau ar trebui să mă duc să mă tratez?

PS: Lectură obligatorie pentru cei ce nu înțeleg de ce mă enervează cei care  fură statul fără rușine: tragedia comunelor. Nu e legată direct de subiect dar așa, ca idee.

sursa foto: sxc.hu
Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.