curcani și oameni

Deși titlul seamănă a șoareci și oameni… n-are nicio legătură. Mă uitai – mare greșeală! – la știri și am văzut cum lumea din America votează care curcan să fie iertat de Obama. Popcorn sau Caramel?
Conform tradiției – ciudate, de altfel – doar unul din acești doi curcani va da mâna – !?! – cu președintele. Și EL președinte îl va elibera. Iar celălalt… va fi eliberat și el.
Sunt obiceiurile lor, au și ei “păsărelele” lor… dar mă tot întrebam de ce nu am importat și noi obiceiul acesta, să-l facem în stil “românește”.
Luăm doi porci, și-i botezăm… cu nume fără nicio semnificație… de exemplu… unuia îi zicem Ili, și celuilalt Năstă. Și facem un referendum – că altfel nu se poate – în care populația votează pe care din ei îl vom sacrifica în direct și pe care îl vom sacrifica… mai târziu, în reluare. Care din cei doi porci e mai porc? Ili sau Năstă? Și facem și noi ca americanii … președintele dă mâna cu porcul ce va fi sacrificat (ca între frați) își ia adio de la el și …. Guiț! End of story.
Nu-i așa că ar fi frumos?

LE: Cică Obama l-ar fi grațiat pe Popcorn. Așa e când lași articolul de pe o zi pe alta… 
Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:35 pm

Comments

Add a Comment
 1. las' ca popcorn si-o fura data viitoare

 2. I-a gratiat pe amandoi (din lotul de 10 sau 12 propuneri).

 3. Nici celălalt nu cred că o să trăiască fericit până la adânci bătrâneți 🙂

 4. Așa de mulți? Mă întreb cum îi deosebeau… Dacă n-au etichete, cel puțin pentru mine toți sunt identici 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.